23 Kasım 2016 Çarşamba

Peynirli ve Ispanaklı Kuş Yuvası Böreği


 


Peynirli ve Ispanaklı Kuş Yuvası Böreği

Malzemeler:

6 küçük uzun yufka 

4-5 kaşık Tereyağ 


İçi için:

Bir kase haşlanmış ıspanak

Dolu Çay tabağı kadar kıyma

1 tane soğan

Sıvı yağ

Tuz ve baharatlar


Yeteri kadar

Beyaz peynir

Köy peyniri

Rokfor 

Kaşar rendesi 

1 tane yumurta


Yapılışı:

Ilk olarak ıspanaklı iç için soğanı kavurup kıymayı koyuyoruz, kıymayıda kavurduktan sonra ince kıyılmış ıspanağı koyup birazdaha kavuruyoruz, en son tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakıyoruz. 

Sevdiğiniz bikaç peynire 1 yumurta kırıp karıştırıyoruz. 

Yufkanın üzerine erimiş Tereyağ sürüp uzun kısımdan oklavayla sarıp büzüyoruz şekildeki gibi, daha sonra yuvarlak yapıp Uç kısımlarına kürdan batırıp kuş yuvası şeklini verip Yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 

İçlerinin yarısına peynirli harç yarısına ıspanak koyup kenar yufkaya dilerseniz yumurta sarısı sürüp ısıtılmış Fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 

Afiyet Olsun...

Not:Yufka baklava için değil Börek için yurtdışındaki bazı markaların yufkaları bu şekilde oluyor. 

Türkiye'de olanlar 3 yufkayı ortadan kesip yarı kısmını aynı şekilde yapıp kullanabilir.




 


Ayrıca diğer  tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett  youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın. :)


1 yorum: