Bu kadar dinlenmenin ardindan artik geldim ve elimdeki tarifleri eklemeye devam ediyorum.
Bugunki tarifimi tam 6 ay oncesinde yapmistim hala beklerde beklerdi,sunu ekleyim ondan sonra eklerim derken ,araya bosluk girdi ve artik tarifim bana kusmeden bugun ekleyim dedim :).
Turkiyede cok kisi lazanyalari tek tek haslayip yapiyor o sekilde daha zahmetli oluyor
bu tarifimde goruldugu gibi haslamaya hic gerek kalmadan kuru sekilde yapiyoruz
lazanyalarin iyi pismesi icin sadece kiymali sosu biraz sulu yapip aralarina kiymayi sererken biraz suyundan dokup ve en uzerine krema konuldugu icin haslamaya gerek kalmadan cok guzel pisiyor.
Fransa'dan aldigim lazanya Turkiye'ninkine bakarak az daha ince oluyor belki buyuzden daha kolay pisiyor ama Turkiye'ninkide cok kalin degil ,siz yine kiymali sosun salcasini ve suyunun miktarini artirinca ayni kivami uygulamis olursunuz bu tarifi kesinlikle deneyin derim.
Kullanilan Malzemeler:
8 tane lazanya
sos icin:
200 gr kiyma
1 tane sogan
5-6 tane mantar
1 tane domates
1 kasik biber veya domates salcasi
tuz,karabiber,pulbiber,kekik
5 kasik sivi yag
1 su bardagi su
1,5 su bardagi kasar peyniri rendesi
uzeri icin:
1 kutu cig krema
yarim su bardagi kasar peyniri rendesi
Tarifin Hazirlanisi:
Bir tavaya siviyagi koyup uzerine kucuk dogranmis sogani koyup biraz kavuruyoruz,kucuk dogradigimiz mantarlari ekleyip onuda biraz kavuduktan sonra kiymayi ekleyip onuda kavururken icine salcasini ve kucuk dogranmis domatesleri koyup biraz kavurunca tuzunu ve diger baharatlarini ayarlayip en son uzerine suyunu ekleyip az kaynattiktan sonra kapatiyoruz (kiymali sos biraz sulu olmasi gerek ki lazanyalar o suyu cekip iyi pissin).
Dikdortgen bir kek kalibinin her yerini yaglayip en altina sigacak kadar lazanyayi diziyoruz,bunun uzerine sulu kiymali sostan suyuyla birlikte az koyup duzeltiyoruz,birazda kasar peyniri serpip diger kati ayni sekilde yapiyoruz,en uzerinde lazanya kalcak sekilde 4 kat yaptiktan sonra bir kutu kremayi heryerine dokup uzerinede biraz kasar peyniri serpip isitilmis firinda lazanyalar pisene ve uzeri kizarana kadar pisiriyoruz,firindan cikardikan sonra dilimleyip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...
Lazanyanin sirayla yapilis sekli
tekrardan hoş geldiniz diyeyim bende
YanıtlaSilgerçektende 100de100 marifetlisiniz canım güzel fikir sosu sulu yapmak bencede mantıklı börek gibi düşünelim
ellerine sağlık sevgiler görüşmek ümidiyle
Lazanyaniz harika gozukuyor. Ben genelde genis borcamda yapiyorum lazanyayi ama kek kalibi da guzel bir fikir. Ellerinize saglik...
YanıtlaSilsüper bir fikir...bende haşlama kısmından dolayı pek lazanya yapmayanlardanım ama oğlum için deneyeceğim....çok güzel görünüyor...ellerinize sağlık...sevgiler...
YanıtlaSileline sağlık canım.. aynı şekilde haşlamadan yapıyorum bende bu şekilde oldukca pratik oluyor:)
YanıtlaSilsevgilerimle..
ayy çok güzel olmuş hiç lazanya yaprağı ile denemedim ama nefis görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBayılırımm bayılırımmm..Ne kadar da enfes gözüküyor yaa... Tam da diete girmişken aklıma getirdiniz :)
YanıtlaSilellerıne saglık harıka gorunuyor:)
YanıtlaSilElinize sağlık harika olmuş lazanyanız bayıldım doğrusu haşlamadan yapmak çok iyi olur denemek lazım sevgiler...
YanıtlaSilmmmm süper görünüoo ellerine sağlık...
YanıtlaSilöznurcum hosgeldin sefa getirdin :) lazanya muhtessem görünüyor, ba-yi-li-rimmm :))
YanıtlaSilellerine kollarina saglik veee afiyetler olsun :)) sicacik sevgiler
hoşgeldin tatlım:)
YanıtlaSildilerim iyisindir:)
küstürme tabii tarifleri:)
ellerine sağlık tatlım:)
Geçmiş olsun dilekleriniz için çok teşekkürler.
YanıtlaSilHoş geldiniz o muhteşem sunumlarınızı özlemişiz.
Lazanya iştah kabartıyor ellerinize sağlık sevgiler
Haşlamadan pişirmekte tereddüt ediyorum aslında. Pişiyor diyorsan bi denemeliyim. Ellerine sağlık sevgili Öznur.
YanıtlaSilLazanya çok leziz görünüyor.Emeğinize sağlık.
YanıtlaSilGran bella ricetta, dev'essere di un buono! Un abbraccio e buonissima serata
YanıtlaSilNefis görünüyor, ye beni diyor :)) Emeklerine sağlık...
YanıtlaSilBayılırım lazanyaya böyle çok pratik olmuş ve çok güzel görünüyor Ellerine sağlık canım mutlu haftalar..
YanıtlaSilÖğle yemeğimde olsada yesem çok iştah açıcı görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilBende aslında aynı yerde takılmış durumdayım. daha önce lazanya denemem haşlamadan yaptığım için tam bir fiysko olmuştu. Acaba sosunuz sulu olduğu için mi pişiyor? tekrar denemek istedim. Sevgiler...
YanıtlaSil