Patlican dilmenin tarifini daha oncelerde vermistim Patlican dilme
yine bu tarifte ise yapilisi ayni malzemeler farkli kullandim
bunlar ise yazdan kalma aylardir bekliyordu
bunlar ise yazdan kalma aylardir bekliyordu
makinamin onceki kayitlarina bakim dedim bunu unutmusum bile :) yaz bitti ama olsun yine eklemek istedim
beyaz patlican her yerde fazla bulunmuyor ,bende burda bazi yerlerde buluyorum ozellikle hindistanlilar cok kullaniyorlar beyaz patlicani ve minicik yuvarlak,uzun patlicanlari daha cok tuketiyorlar bilmem ne yapiyorlar minikleriyle :)
birgun magazaya gittim beyaz patlicani gordum ,hemen aklima dilme yapmak geldi, rengi beyaz oldugu icin daha guzel gorunur dedim
aldim ve o gun hemen yaptim cok guzel oldu tadi harikaydi
ve normal siyah patlicandan daha kolay pisti,bilirsinizki patlican firina verilince biraz zor pisiyor
ozellikle bu tarifi uygularken kesinlikle tepsinin uzerine aliminyum folyo kapatip yumusayana kadar pisirip sonra folyoyu cikarin ,ozaman lokum gibi olur
bu tarif icin yaz patlicanlari cok guzel oluyor,kisin hic denemedim insallah sonuc ayni olur diyerek
gorunumuyle farkli bu yemegi misafirleriniz icin yapabilirisiniz cok guzel olur.
(yaninda pilav falan olursa bir kisiye fazla geliyor bir tanesi :) )
Kullanilan Malzemeler:
2 tane beyaz patlican
300 gr kiyma
1 tane sogan
bir kasik salca
1 tane domates
biraz maydanoz
tuz,karabiber,pulbiber,kekik
1 cay bardagi sivi yag
Tarifin Hazirlanisi:
Beyaz patlicani yikayip saplarinin yapraklarini kesiyoruz
patlicanin alt kenarindan baslayip ince uzunlamasina sapina kadar kesip her dilim bir cmden fazla olmucan sekilde hepsini resimde goruldugu gibi yapiyoruz
kiymali harc icin tavaya biraz sivi yag koyup uzerine kucuk dogradigimiz sogani koyup kavuruyoruz
uzerine kiymayi koyup iyice kavurduktan sonra salca ve domatesi koyup guzelce pisirip en son baharatlari atip ocagi kapattiktan sonra icine kiydigimiz maydanozu katip karistiriyoruz
firin tepsisini biraz yaglayip uzerine patlicani dilim dilim olcak sekilde serip ,aralarina birer kasik kymali sostan koyup heryerine guzelce surup hepsini bu sekilde doldurduktan sonra
bir cay bardagindan kalan sivi yagi patlicanin uzerine gezdirip tepsinin uzerini aliminyum folyoyla kapaylayip
isitilmis firinda ilk once yumusayana kadar pisirip,sonra folyosunu cikarip uzerini kizarttiktan sonra servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...
ay inanılmaz görünüyor!
YanıtlaSilÖznur'cuğum mutlu pazarlar harika
YanıtlaSilbir görüntü ve lezzet ellerine sağ
lık.Evet beyaz patlıcan yok maale
sef:((Size afiyet olsun öpüyorum.
bu ne güzel bir görüntü:)))ellerine sağlık, hayran oldum, beyaz patlıcanı merak ettim dışı nasıl buralarda da bulabilirmiyiz acaba??
YanıtlaSilseviyle kal
Her tarifiniz ve sunumlarınız gibi bu da harika görünüyor ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER
YanıtlaSilTürkiye de beyaz patlıcan var mı ki?
YanıtlaSilPatlıcanın her türlüsü kabulumdur:)
YanıtlaSilEllerine sağlık Öznur çok güzel görünüyor denemek lazım.
patlican yelpazesi gibi olmus,patlicanin her halini seven biri olrak enfes olmus
YanıtlaSileline saglik
NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.
YanıtlaSilSunum harika bayildim valla. Ellerine saglik.
YanıtlaSilBizim pazarlarda da her zaman bulunmuyor beyaz patlıcan. Gerçekten beyaz patlıcanla yemek şeklini daha güzel göstermiş. Elinize sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Çok beğendim. geçmiş bayramınız mübarek olsun sevgiler...
YanıtlaSilYazdan kalma da olsa çok lezzetli görünüyor. Beyaz patlıcanı hiç duymamıştım. Ellerine sağlık
YanıtlaSilTek kelimeyle muhteşem :)beyaz patlıcanı bulmak biraz zor ama lezzeti bir harikadır tarifinizlede çok şık olmuş :)
YanıtlaSilPek güzel görünüyor, hünkar beğendi yapmak için patlıcan almıştım, sanırım şimdi patlıcan dilme olacak:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık...
ellerinize sağlık süper bir görüntü olmuş,tadıda bir o kadar harikadır eminim.sevgiler...
YanıtlaSilAMANIN neler yapmışsın arkadaşım harika ve nefis gözüküyor ellerine sağlık öncelikle beyaz patlıcanı ilk defa gördüm sayende tadını da merak ettim belki bir gün bir yerlerde tanışırım kendisiyle
YanıtlaSilsevgiler, güzel bir hafta dileklerimle...
Görüntü muhteşem! tadıda süperdir.. patlıcanlı hangi yemek kötü olabilir ki..
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel görünüyor. artık patlıcanların tadı kalmadığı için yazın yapacağım bir yemek defterime kaydediyorum:))
YanıtlaSilBu patlıcanı nasıl bulabiliriz bilmiyorum ama görüntü süper tadı da öyledir. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilhepinize tek tek cok tesekkur ettim arkadalar o guzel gonlunuzden gelen guzel yazilariniz icin
YanıtlaSilanlasiliyorki patlicani sevemeyen pek yok sanirim
tadini sorarsaniz tadi ayni patlican :) sadece renk farkli bu daha az cekirdekli
turkiyede bulunma sorusuna gelince inanin hic bilmiyorum ,ama ben kucukken hatirliyorum turkiyede sebze pazarina giderdik pazarda koylulerin satis yaptigi bolumde bikac gormuslugum olmustu
ama simdi olurmu olmazmi bilmiyorum,tabi buyuk sehirlerde buyuk magazalarda olur sanirim
artik cok seyi turkiyedede bulmak mumkun oluyor
netten baktigim kadar turkiyede var
insallah bulabilirsiniz ,tabi bulamazsaniz cok kolay :) normal patlican var
tabi kisin ayni sonuc alinirmi bilmiyorum
guzel mesajlar icin sze gonlumden Sevgilerimle...
cok guzle bir tarif ellerinize saglik
YanıtlaSilSefa
Ellerine saglık.ve geçmiş bayramın kutlu olsun.Sevgiler.
YanıtlaSilöznurcum harika olmuş tek kelimeyle nefiss...
YanıtlaSilsevgiler..
Ay çok güzel görünüyor....Bizim burda ya kara ya mor patlıcan var beyasını nerden buluciğimmmm:))Ama görüntü fena güzel:)
YanıtlaSilne kadan güzel bir görüntüsü var eminim bi okadra tadıda güzeldir ellerine saglık
YanıtlaSilÇok çok çok güzel bir tarif bu! Bayıldım! Ellerine sağlık!Beyaz patlıcanı nerden bulacağız çok istedim bu tarifi denemek?
YanıtlaSilSunuma bayıldım ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
ellerine sağlık Öznurum
YanıtlaSilenfes bir yemek olmuş
canım hiç beyaz patlıcan görmemiştim ama tarifine bayıldım:)) yaza kalmış olsa da muhakkak yapılacak:)) yazdımm:)
YanıtlaSilöznurum sana güzel ve gönlünce geçireceğin bir hafta diliyorum arkadaşım.ellerine sağlık.oldukça leziz görünüyor.sevgiler bırakıyorum sana canım...
YanıtlaSilÖznur'um bu nasıl şık bir yemek olmuş.ellerine sağlık canım:)Kazan kebabını andırıyor ama senın tarıfın cok daha hoş bir sunum.muhteşemm:)sevgiler çok öpüyorum tatlım.
YanıtlaSilGörüntüler yemek mi, tablo mu?
YanıtlaSilHayran kaldım, teşekkürler.
Aman Allah'ım bu ne güzel bir görüntü böyle..
YanıtlaSilÖznur'cuğum,ben tam bir patlıcan sevdalısıyım :)
Çok ama çok severim,her türlü şekliyle en favori sebzemdir..
Ama bu bambaşka bişey olmuş,tadı musakka veya imam bayıldı gibidir diye tahmin ediyorum..
Hem de oldukça pratik..
Ellerine sağlık canım..
sevgilerimle..
ellerine sağlık harika bir yemek olmuş bende normal patlıcanla yapıyorum sanırım lezzeti aynıdır
YanıtlaSilNefis bir görüntü ve çok şık duruyor.
YanıtlaSilEllerinize sağlık.
Müge
Öznurcum bayildim bayildim :)))) mutlaka deniyecegim. Benim diger arkadaslarda, daha sansli olurum galiba beyaz patlican bulmam için ;) Denedigim an, resmi paylasirim!! Kendine çook iyi bak!!
YanıtlaSilellerıne saglık öznur,bende pazarda cok gormustum ama bana bıraz itici gelmişti dolayısıyla hıc denemedım :))
YanıtlaSilhındıstanlıları bılemıyorum ama adanada mınık yuvarlak patlıcanlardan kusbası etlı dolma cokça yaparlar...hatta cok nefıs olur..
sevgılerımle..
Tatlım blogumda ödülün var,kabul edermisin :)
YanıtlaSilayyy çok güzel görünüyor, denenecekler listesine aldım.Ellerine sağlık canım.Bu arada beyaz patlıcan hiç görmedim, çok ilginç geldi görüntüsü...
YanıtlaSilÇok beğendim, gerçketen çok da şık bir sunum olmuş... Ellerinize sağlık, iyi yolculuklar, keyifli tatiller...
YanıtlaSilay bu ne guzel guzellik, hem gorsellik hem de icerik acisinda:)
YanıtlaSilmuhteşem görünüyor.denemeliyim
YanıtlaSilharika bir sunum.
YanıtlaSilsevgili arkadaşım hayırlı gecelerdiliyorum...
YanıtlaSil.sevgiler öznurcuğuma...
La présentation de ce plat est superbement originale! Bravo!
YanıtlaSilLou
Düşüp bayılacağım galiba! İlkkez böyle muazzam bi patlıcan görüyorumm.. Ağzım açık kaldı vesselam. Kesinlikle denemeliyim!
YanıtlaSilEllerine sağlık valla, çok beğendim.
Patlıcana bayılıyorum. Bostan patlıcanı bitmeden hemen yapmalıyım.Paylaşım için tekrar teşekkürler..
YanıtlaSiltarifler cok güzel patlicana baktim da kendimden gectim valla.Ellerinize saglik.Buarada defile de gözümden kacmadi.DAvrupa da diger defileleriniz olursa iletisime gecelim.Önceden duyuralim eger isterseniz.Iftiharla yazmak isterim sizi hem bloguma hem de gazetelerimize.Sevgilerimi sunuyorum.Iletisim icin perihan.ince@hotmail.de....
YanıtlaSilmerhaba sayfanızı tesaduf gördum bende patlıcana dayanamdığım için bır servıs aldım elıne sağlık canım
YanıtlaSilblogunuza bayıldım inanın süper benimde elimde kendime uygun wordpress temalarım var ama ben bunları bloggera bir turlu sablonları yuklıyemedım bılgınız varsa rıca etsem bana yazarmısınız nasıl yada zıp dosyasını sfx yaptıktan sonra hangı dosyayı yuklıycem sablona rica edeceğim biliyorsanız yazın olurmu
YanıtlaSil