21 Kasım 2010 Pazar

KIYMALI BEYAZ PATLICAN DİLME



Patlican dilmenin tarifini daha oncelerde vermistim Patlican dilme  
 yine bu tarifte ise yapilisi ayni malzemeler farkli kullandim
bunlar ise yazdan kalma aylardir bekliyordu
makinamin onceki kayitlarina bakim dedim bunu unutmusum bile :) yaz bitti ama olsun yine eklemek istedim

beyaz patlican her yerde fazla bulunmuyor ,bende burda bazi yerlerde buluyorum ozellikle hindistanlilar cok kullaniyorlar beyaz patlicani ve minicik yuvarlak,uzun patlicanlari daha cok tuketiyorlar bilmem ne yapiyorlar minikleriyle :)
birgun magazaya gittim beyaz patlicani gordum ,hemen aklima dilme yapmak geldi, rengi beyaz oldugu icin daha guzel gorunur dedim
aldim ve o gun hemen yaptim cok guzel oldu tadi harikaydi
ve normal siyah patlicandan daha kolay pisti,bilirsinizki patlican firina verilince biraz zor pisiyor
ozellikle bu tarifi uygularken kesinlikle tepsinin uzerine aliminyum folyo kapatip yumusayana kadar pisirip sonra folyoyu cikarin ,ozaman lokum gibi olur
bu tarif icin yaz patlicanlari cok guzel oluyor,kisin hic denemedim insallah sonuc ayni olur diyerek
gorunumuyle farkli bu yemegi misafirleriniz icin yapabilirisiniz cok guzel olur.


Ben 2 kisilik yaptim siz dilediginiz kisi sayisi kadar yapabilirisiniz
(yaninda pilav falan olursa bir kisiye fazla geliyor bir tanesi :) )  


 Kullanilan Malzemeler:
2 tane beyaz patlican
300 gr kiyma
1 tane sogan
bir kasik salca
1 tane domates
biraz maydanoz
tuz,karabiber,pulbiber,kekik
1 cay bardagi sivi yag

Tarifin Hazirlanisi:
Beyaz patlicani yikayip saplarinin yapraklarini kesiyoruz
patlicanin alt kenarindan baslayip ince uzunlamasina sapina kadar kesip her dilim bir cmden fazla olmucan sekilde hepsini resimde goruldugu gibi yapiyoruz
kiymali harc icin tavaya biraz sivi yag koyup uzerine kucuk dogradigimiz sogani koyup kavuruyoruz
uzerine kiymayi koyup iyice kavurduktan sonra salca ve domatesi koyup guzelce pisirip en son baharatlari atip ocagi kapattiktan sonra icine kiydigimiz maydanozu katip karistiriyoruz
firin tepsisini biraz yaglayip uzerine  patlicani dilim dilim olcak sekilde serip ,aralarina birer kasik kymali sostan koyup heryerine guzelce surup hepsini bu sekilde doldurduktan sonra
bir cay bardagindan kalan sivi yagi patlicanin uzerine gezdirip tepsinin uzerini aliminyum folyoyla kapaylayip
isitilmis firinda ilk once yumusayana kadar pisirip,sonra folyosunu cikarip uzerini kizarttiktan sonra servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...








50 yorum:

  1. ay inanılmaz görünüyor!

    YanıtlaSil
  2. Öznur'cuğum mutlu pazarlar harika
    bir görüntü ve lezzet ellerine sağ
    lık.Evet beyaz patlıcan yok maale
    sef:((Size afiyet olsun öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. bu ne güzel bir görüntü:)))ellerine sağlık, hayran oldum, beyaz patlıcanı merak ettim dışı nasıl buralarda da bulabilirmiyiz acaba??
    seviyle kal

    YanıtlaSil
  4. Her tarifiniz ve sunumlarınız gibi bu da harika görünüyor ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  5. Türkiye de beyaz patlıcan var mı ki?

    YanıtlaSil
  6. Patlıcanın her türlüsü kabulumdur:)

    Ellerine sağlık Öznur çok güzel görünüyor denemek lazım.

    YanıtlaSil
  7. patlican yelpazesi gibi olmus,patlicanin her halini seven biri olrak enfes olmus
    eline saglik

    YanıtlaSil
  8. NEFİS GÖRÜNÜYOR ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  9. Sunum harika bayildim valla. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  10. Bizim pazarlarda da her zaman bulunmuyor beyaz patlıcan. Gerçekten beyaz patlıcanla yemek şeklini daha güzel göstermiş. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  11. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık. Çok beğendim. geçmiş bayramınız mübarek olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Yazdan kalma da olsa çok lezzetli görünüyor. Beyaz patlıcanı hiç duymamıştım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  13. Tek kelimeyle muhteşem :)beyaz patlıcanı bulmak biraz zor ama lezzeti bir harikadır tarifinizlede çok şık olmuş :)

    YanıtlaSil
  14. Pek güzel görünüyor, hünkar beğendi yapmak için patlıcan almıştım, sanırım şimdi patlıcan dilme olacak:))
    Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık süper bir görüntü olmuş,tadıda bir o kadar harikadır eminim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. AMANIN neler yapmışsın arkadaşım harika ve nefis gözüküyor ellerine sağlık öncelikle beyaz patlıcanı ilk defa gördüm sayende tadını da merak ettim belki bir gün bir yerlerde tanışırım kendisiyle
    sevgiler, güzel bir hafta dileklerimle...

    YanıtlaSil
  17. Görüntü muhteşem! tadıda süperdir.. patlıcanlı hangi yemek kötü olabilir ki..

    YanıtlaSil
  18. ellerine sağlık çok güzel görünüyor. artık patlıcanların tadı kalmadığı için yazın yapacağım bir yemek defterime kaydediyorum:))

    YanıtlaSil
  19. Bu patlıcanı nasıl bulabiliriz bilmiyorum ama görüntü süper tadı da öyledir. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  20. hepinize tek tek cok tesekkur ettim arkadalar o guzel gonlunuzden gelen guzel yazilariniz icin
    anlasiliyorki patlicani sevemeyen pek yok sanirim
    tadini sorarsaniz tadi ayni patlican :) sadece renk farkli bu daha az cekirdekli

    turkiyede bulunma sorusuna gelince inanin hic bilmiyorum ,ama ben kucukken hatirliyorum turkiyede sebze pazarina giderdik pazarda koylulerin satis yaptigi bolumde bikac gormuslugum olmustu
    ama simdi olurmu olmazmi bilmiyorum,tabi buyuk sehirlerde buyuk magazalarda olur sanirim
    artik cok seyi turkiyedede bulmak mumkun oluyor

    netten baktigim kadar turkiyede var
    insallah bulabilirsiniz ,tabi bulamazsaniz cok kolay :) normal patlican var
    tabi kisin ayni sonuc alinirmi bilmiyorum

    guzel mesajlar icin sze gonlumden Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  21. cok guzle bir tarif ellerinize saglik
    Sefa

    YanıtlaSil
  22. Ellerine saglık.ve geçmiş bayramın kutlu olsun.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  23. öznurcum harika olmuş tek kelimeyle nefiss...
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Ay çok güzel görünüyor....Bizim burda ya kara ya mor patlıcan var beyasını nerden buluciğimmmm:))Ama görüntü fena güzel:)

    YanıtlaSil
  25. ne kadan güzel bir görüntüsü var eminim bi okadra tadıda güzeldir ellerine saglık

    YanıtlaSil
  26. Çok çok çok güzel bir tarif bu! Bayıldım! Ellerine sağlık!Beyaz patlıcanı nerden bulacağız çok istedim bu tarifi denemek?

    YanıtlaSil
  27. Sunuma bayıldım ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  28. ellerine sağlık Öznurum
    enfes bir yemek olmuş

    YanıtlaSil
  29. canım hiç beyaz patlıcan görmemiştim ama tarifine bayıldım:)) yaza kalmış olsa da muhakkak yapılacak:)) yazdımm:)

    YanıtlaSil
  30. öznurum sana güzel ve gönlünce geçireceğin bir hafta diliyorum arkadaşım.ellerine sağlık.oldukça leziz görünüyor.sevgiler bırakıyorum sana canım...

    YanıtlaSil
  31. Öznur'um bu nasıl şık bir yemek olmuş.ellerine sağlık canım:)Kazan kebabını andırıyor ama senın tarıfın cok daha hoş bir sunum.muhteşemm:)sevgiler çok öpüyorum tatlım.

    YanıtlaSil
  32. Görüntüler yemek mi, tablo mu?
    Hayran kaldım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  33. Aman Allah'ım bu ne güzel bir görüntü böyle..
    Öznur'cuğum,ben tam bir patlıcan sevdalısıyım :)
    Çok ama çok severim,her türlü şekliyle en favori sebzemdir..
    Ama bu bambaşka bişey olmuş,tadı musakka veya imam bayıldı gibidir diye tahmin ediyorum..
    Hem de oldukça pratik..
    Ellerine sağlık canım..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  34. ellerine sağlık harika bir yemek olmuş bende normal patlıcanla yapıyorum sanırım lezzeti aynıdır

    YanıtlaSil
  35. Nefis bir görüntü ve çok şık duruyor.
    Ellerinize sağlık.
    Müge

    YanıtlaSil
  36. Öznurcum bayildim bayildim :)))) mutlaka deniyecegim. Benim diger arkadaslarda, daha sansli olurum galiba beyaz patlican bulmam için ;) Denedigim an, resmi paylasirim!! Kendine çook iyi bak!!

    YanıtlaSil
  37. ellerıne saglık öznur,bende pazarda cok gormustum ama bana bıraz itici gelmişti dolayısıyla hıc denemedım :))
    hındıstanlıları bılemıyorum ama adanada mınık yuvarlak patlıcanlardan kusbası etlı dolma cokça yaparlar...hatta cok nefıs olur..
    sevgılerımle..

    YanıtlaSil
  38. Tatlım blogumda ödülün var,kabul edermisin :)

    YanıtlaSil
  39. ayyy çok güzel görünüyor, denenecekler listesine aldım.Ellerine sağlık canım.Bu arada beyaz patlıcan hiç görmedim, çok ilginç geldi görüntüsü...

    YanıtlaSil
  40. Çok beğendim, gerçketen çok da şık bir sunum olmuş... Ellerinize sağlık, iyi yolculuklar, keyifli tatiller...

    YanıtlaSil
  41. ay bu ne guzel guzellik, hem gorsellik hem de icerik acisinda:)

    YanıtlaSil
  42. muhteşem görünüyor.denemeliyim

    YanıtlaSil
  43. sevgili arkadaşım hayırlı gecelerdiliyorum...
    .sevgiler öznurcuğuma...

    YanıtlaSil
  44. La présentation de ce plat est superbement originale! Bravo!
    Lou

    YanıtlaSil
  45. Düşüp bayılacağım galiba! İlkkez böyle muazzam bi patlıcan görüyorumm.. Ağzım açık kaldı vesselam. Kesinlikle denemeliyim!
    Ellerine sağlık valla, çok beğendim.

    YanıtlaSil
  46. Patlıcana bayılıyorum. Bostan patlıcanı bitmeden hemen yapmalıyım.Paylaşım için tekrar teşekkürler..

    YanıtlaSil
  47. tarifler cok güzel patlicana baktim da kendimden gectim valla.Ellerinize saglik.Buarada defile de gözümden kacmadi.DAvrupa da diger defileleriniz olursa iletisime gecelim.Önceden duyuralim eger isterseniz.Iftiharla yazmak isterim sizi hem bloguma hem de gazetelerimize.Sevgilerimi sunuyorum.Iletisim icin perihan.ince@hotmail.de....

    YanıtlaSil
  48. http://belguzar anne.blogspot.com27 Aralık 2010 18:47

    merhaba sayfanızı tesaduf gördum bende patlıcana dayanamdığım için bır servıs aldım elıne sağlık canım

    YanıtlaSil
  49. blogunuza bayıldım inanın süper benimde elimde kendime uygun wordpress temalarım var ama ben bunları bloggera bir turlu sablonları yuklıyemedım bılgınız varsa rıca etsem bana yazarmısınız nasıl yada zıp dosyasını sfx yaptıktan sonra hangı dosyayı yuklıycem sablona rica edeceğim biliyorsanız yazın olurmu

    YanıtlaSil