24 Ekim 2010 Pazar

TEPSİ MANTISI (Fırında Mantı)


En en cok sevdigim yemeklerden bir tanesi ise mantidir
mantiyi gece gunduz hatta sabah bile olsa yerim dicek kadar seviyorum
 mantinin her turlusu kesinlikle EVET diyorum :)
tepsi mantisi veya firinda mantiyi ise bazen bos kaldigim zamanlarda yaparim
bunu yapmak icin bos bi zaman gerekli tek tek ugrasmak gerek ama sonuc mukemmel olunca zahmete de degiyor dogrusu
genelde hep kiymalisini yapardik ,evde onceden haslanmis nohutum vardi dolapta bekliyordu
ilk olarak kiymali ic hazirladim daha sonra nohutta aklima geldi ,ve yarisini nohutlu yarisini kiymali yaptim
bu sekilde cok daha guzel oldu, gorsel acidanda tabiki super
e ozaman son olarak banada kesinlikle tavsiye etmek dusuyor :)



Kullanılan Malzemeler:
2 yumurta
2,5 bardak un
biraz su
tuz

ici icin
1 su bardagi kadar kiyma
1 kucuk sogan
tuz,karabiber
1 su bardagi haslanmis nohut

4-5 su bardagi et suyu
veya bir tablet et bulyon
1 kasik tereyag

2 kasik tereyag
1kasik sivi yag
1 kasik domates salcasi
1 kasik biber salcasi


2 kase yogurt,
1 dis sarmisak
tuz

Tarifin Hazırlanışı:
Bir kaba yumurta ,un,tuz,biraz su koyup sert hamur yoguruyoruz, cokta sert olmasin, bunu dinlenmeye birakiyoruz, 15 dk falan
bu arada kiymanin icine,sogani rendeliyoruz, tuz ve karabiberini atip karistiriyoruz
dinlenen hamuru, 5e bolup, bi tanesi aciyoruz, ne ince ne kalin olcak sekilde, karelere kesip yarisina biraz kiymadan yarisina birer tanede nohuttan koyup her bir kareyi ortası açık kalacak şekilde kayık biciminde kapatip yaglanmis tepsiye diziyoruz
onceden isitilmis firina koyup uzeri hafif kizarana kadar bekletiyoruz
baska bir tencerede et suyu ve yagi kaynatiyoruz
uzeri kizaran mantiyi,firindan cikarip uzerine kaynattigimiz suyu yavas yavas dokup,tekrar firina koyuyoruz
firinda suyu cekene kadar durduruyoruz, suyu cekince alip  iliyinca  uzerine sarmisakli yogurt dokup
bi tavada yag ve salcayi kavurup, uzerine sos olarak dokuyoruz, isterseniz kuru nane ile servis yapabilirsiniz.
AFIYET OLSUN...





Bu resimdeki yapilisi ise cok onceden muska seklinde yapmistim
dilerseniz sekil olarak muska seklinde de yapabilirisiniz
ornek olsun diye ekledim

 





45 yorum:

  1. Öznurcum mutlu pazarlar sevmeyen var
    mıdır acaba mantıyı:))Ellerine sağlık
    enfes olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. öznurcum bu ne emek böyle bayıldım ve her bir kareyi hımmm diyerek izledim bayıldım eline sağlık
    mutlu pazarlar, haftalar canım

    YanıtlaSil
  3. Oyyy maşallah,inci gibi de dizmişsin,ellerine,emeğine sağlık..Mantıya kim hayır diyebilir ki?:)
    Ben de kesinlikle evet diyenlerdenim :) her daim..
    İyi pazarlar diliyorum canım,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. 100de100 maharetlisin:))) kim hayır diyebilirki bu görüntüye, nasılda canım istedi bir bilsen:(( ellerin dert görmesin şifa olsun

    YanıtlaSil
  5. Esto se ve absolutamente delicioso. Saludos

    YanıtlaSil
  6. şekerparem elcağızların dert görmesin.yine döktürmüşsün.bloğunda eldiven şapka gördüğümde geçn gelişimde biraz bozuldum yoksa bloğunu yemek bloğu olmaktan çıkarıyormu falan diye.ama o özlediğim marifetlerini görünce içim rahatladı inan.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ah canım benim ne kadar uğraşmışsın tabii sonuç muhteşem ellerine sağlık mantı olsun da nasıl olursa olsun benim için bayılıyorum nohutlusu ayrıca süper fikir : )

    YanıtlaSil
  8. Manti cok nefis görünüyor, ellerinize saglik. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Bayılırım mantıya.Ellerine ,emeğine sağlık.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  10. nefis mantılar olmuş
    ellerine sağlık Öznur

    YanıtlaSil
  11. amanın! mantıya kim hayır diyebilir.. harika görünüo.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  12. gerçekten süper ellerinize sağlık ne emek ama 5 dakikada da yeniyor:))

    YanıtlaSil
  13. Ben de günün her saati mantı yiyebilirim ve çok severim. Fotoğraf süper öldüm bittim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. merhaba canım bloğunu çok beğendim tam bana göre.emeğine sağlıkhele mantıya hayır diyebilecek kimse tanımıyorum.ellerin dert görmesin.

    YanıtlaSil
  15. Biz kızımla çok seviyoruz Öznurcuğum ellerine sağlık bir tabak alıyorum sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Bu ne guzel bir goruntu, adeta bastan cikarici.Ellerinize saglik
    Sevgiler,
    Sefa

    YanıtlaSil
  17. canım harika fotoğraflar çekmişsin harika olmuş ellerine sağlık.nohutla yapıldığını ilk defa tv de izlemiştim sanrım bursa da yapılıyormuş daha çokama yanılıyorda olabilirim.
    mantı yemesi kolay ama yapması zor benim hamur açmayla pek aram olmadığı için mantıyı her daim hazır almışımdır..

    YanıtlaSil
  18. her zamanki gbi 100 de 100 .harika görünüyorlar.ellerine sağlık öznurcum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Merhaba canim..blogunla yeni tanistim.. cok begendim.. ayrica resimler süper..amaaaa manti tam bir harika ya..Zaten oldum olasi manti denildimi akan sular durur bende :) Bi tabak yollasanda yesem simdi :) Ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  20. Hayırlı haftalar, ne kadar güzel ve leziz olmuş aynı zamanda çok da iştah açıcı görünüyor. Ellerinize, emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  21. ELLERINE SAGLIK SUPER GORUNUYOR
    FIRINDA MANTI DENEMEMISTIM
    MERAK ETTIM TADINI CANIM
    SEVGILER

    YanıtlaSil
  22. Öznur abla, ben senin yakınlarına bir yere taşınsam her gün gelsem her yaptığın şeyden bir tabak istesem nasıl olur? :P :))))
    Çok canım çekti yahu. Hazır mantılara talim ediyoruz malesef ailece :)

    Ellerine kollarına parmakcıklarına sağlık. <3

    YanıtlaSil
  23. Ellerinize sağlık, Ankara'da yaşarken bu tip mantı kapatmayı arkadaşımdan öğrenmiştim. Kaynarken içerisine biraz su alıyor, yemesi daha güzel oluyor. Her şey gönlünüzce olsun..
    www.sendepisir.com / Nilgün

    YanıtlaSil
  24. mantinin kokusunu aldim geldim ne fenayim degilmi?

    ellerine saglik hemserim okul tatilde bu hafta bende dusunuyorum bi manti acmayi valla agzimin sulari akti yine pcye:)

    gorusmnek uzere canimin ici kendine iyi bak sevgilerimle

    Ada Esintileri

    YanıtlaSil
  25. abbooooo bu resimler beni bitiren resimler işte.ben bir mantı severim ve bayılırım biterim.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  26. süper görünyorlar valla. ellerinize sağlık. mutlu sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle.

    YanıtlaSil
  27. Bacıcığım!
    Sana geliyorum :)
    Her zaman ki gibi 'bomba'
    Seni sevoorum! ;)

    YanıtlaSil
  28. çok sevdiğim kayserili bir arkadaşım sizin ki gibi her iki usulde yapar bende afiyetle yerim ellerinize sağlık
    Arkadaşım Milföylü lezzetler etkinliği için o güzel tariflerinizle bloguma bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  29. off bu ne yaa:) çok canım çekti, kayık gibi olanın içini biz mercimekli yaparız, eminim nhotlu da güzeldir anneme bi söyliim tarifi:))
    üçgen olanın da iç harcı değişik yaparız, üzerine de yoğurt değil sarımsaklı yağ gezdirilir, yapınca fotoğraflarım bi gün;)

    YanıtlaSil
  30. canım öznurcuğum;
    ellerin dert görmesinn..kesinlikle yüzde 100 marifetlisin canımm:))
    ne çok emek dökmüşsün sonuna kadar da değmiş ama:))

    YanıtlaSil
  31. Nefis olmuş. Bunu yapmak sadece zaman değil, cesaret de istiyor. O cesareti bulabilme umudumu koruyorum, bakalım kısmet ne zamana?

    YanıtlaSil
  32. Ellerine sağlık, çok güzel görünüyor, tadı da muhteşemdir eminim..

    YanıtlaSil
  33. ellerinize, emeğinize sağlık tek tek nasıl uğraştınız onlarla birkaç dakikada yeniyor :)

    YanıtlaSil
  34. Sevmiyorum diyen yalan söyler:)) Biraz uğraşılıyor ama, sonrasına değiyor doğrusu.
    Nefis olmuş ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  35. Öznurcuğum tariflerini aldım etkinliği desteklediğiniz ve katılımınız için teşekkür ediyorum yüreğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  36. öznurcum nefis görünüyor canım .ellerine sağlık.olsa bir tabak şimdi nasılda yerdim...yarın ki menü belli oldu...öptüm çok...

    YanıtlaSil
  37. Mantinin lezzeti de yeri de bir baska. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  38. Mantıyı bile şık yapmışsın valla..Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  39. Biri mantı mı dedi? bayılırım.Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  40. Sevgili Oznur,

    Ne guzel bir yemek, ne guzel bir sunum ve de blog. Ellerine saglik hersey cok hos.

    Sevgi ve selamlar Texas'dan..

    YanıtlaSil
  41. selam hayırlı cumalar
    sevgili Öznur yıldız milföy tarifinin şeklini aynı ama içeriğini biraz farklı olarak yaptım ikram ettiğim misafirlerim çok beğendi nasıl yaptığımı sordular tarif ettim senden aldığımı söyledim teşekkürler canım:) soframa şıklık kattığın için
    Mantıyı sevmeyen olduğunu pek sanmıyorum bizim evde de çok sevilir çoook önceden tepsi mantısı bir defa yapmıştım sayende hatırladım yakında yeniden yaparım inşaallah çocuklara sürpriz olsun:D
    sevgiyle muhabbetle kal

    YanıtlaSil
  42. Canım bende ödülün var bloğuma uğrayıp alırsan sevinirim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  43. hepnizin gonlunuzden gecen guzel yazilariniz icin allah bin kez razi olsun
    cani gonulden cok tesekkur ediyorum hep var olun eksik olmayin insallah

    papatya68 canim sekil benden icine katiak malzeme sizden :)
    ne koyarsan olur, tatli,tuz,eksi,aci :)
    afiyet olsun canim size

    YanıtlaSil