19 Eylül 2010 Pazar

GÜVEÇTE TAZE BARBUNYA YEMEĞİ


Taze barbunyayi cok seviyoruz ozellikle simdi tam zamaniyken fazlasiyla alip paketleyip buzluga koymamiz gerek,kislari taptazecik barbunya yemegi
normalde calisan biriyim ,kuru fasulyeyi cok zaman vaktim olmuyor yapmaya ,ama hafta icinde hemen barbunya paketi cikarip hemencik pisiriyorum oh mis gibi kuru fasulye tadinda oluyor
birde zeytinyagli yapliyor oda harika bir tad, bizde genelde bu sekilde daha fazla yapiliyor ama en kiza zamanda zeytinyaglisinda eklicem insallah
simdi gelelim tarifimize.


Kullanilan Malzemer:
1 kg. taze barbunya
200 gr kusbasi et
1 tane sogan
1 dis sarimsak
1-2 tane yesil biber
1-2 tane domates
2 yemek kasigi salca
sivi yag
tuz

uzeri icin:
limon suyu
maydanoz

Tarifin Hazirlanisi:
Guveci ocaga alip icine biraz sivi yag ve kucuk dogradigimiz soganlari koyup kavuruyoruz.
etleride icine atip iyice kavurduktan sonra ,dogradigimiz domates,biber ve sarimsagi koyup biraz daha kavurup salcasini koyuyoruz.
yine salcasinda kavurduktan sonra barbunyayi atip karistirip yeteri kadar suyunu ekleyip tuzunu ayarlayip guvecin agzini folyo ile kaplayip kapagini kapatiyoruz.
ilk once harli ateste daha sonra altini biraz kisip ,hafif ateste barbunyalar pisene kadar bekletip ,pisince servis tabagina alip uzerine biraz limon suyu ve kiyilmis maydanoz serpip servis yapiyoruz
AFIYET OLSUN...







32 yorum:

  1. ah öznur sevmez olurmuyum :) bayılırım heleki tazsine mis gibi :) ama itiraf edeyim hiç etlisini pişirmedim yemedim hep zeytinyağlısı hayatımdaydı :) ama bu güveç aklımı aldı:)
    ellerine sağlık
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, Çok leziz ve süper görünüyor. Ellerinize sağlık.(Bugün bloglardan seçmelerde lezzet adasının saç kavurması tarifi yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
    Sizinde her pazartesi yayınlamasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. canım günaydın barbunyaya bayılırım
    güveçte ayrı bir güzel olmuş ellerine
    sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Barbunyyaı hiç güveçte denememeiştim.
    Eminim çok güzel oluyordur
    Ellerine sağlk
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ufak güveç kaplarımı daha çok kullanmak istiyorum işte nefis bir sebep daha : )
    harika bir hafta dileklerimle sevgiler,

    YanıtlaSil
  6. Barbunya ! hem de güveçte..Allahım bu ne güzel ne nefis bir yemek olmuştur şimdi.Zaten görüntüden besbelli,ellerine sağlık..Afiyet,nur,şifa olsun inşallah..Mutlu haftalar..

    YanıtlaSil
  7. Sevgili Öznur,
    yemeğin can alıcı görünmekte ve ben onu tatmak istemekteyim..
    ellerin dert görmesin canım..

    YanıtlaSil
  8. mis gibi bir yemek olmuş
    ellerine sağlık Öznur
    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Barbunyaya bende bayılırım. Güveçte pişince daha bir lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık,güveçte olurda güzel olmazmı.Nefis olmuştur,sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Kesinlikle çok lezzetli olduğu görüntüden belli. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  12. Kuru fasulyeyi pek sevmesemde barbunya bana daha sempatik geliyor. Eminim güveçtede harika olmuştur.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. çok severim çokk

    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Ben de hiç etlisini pişirmemiştim. Bir de güveçte olunca tadına doyum olmamıştır. Eline sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Canım ellerine sağlık harika olmuş.Etlisini de zeytinyağlısını da çok severim.Güveçte de tadı bir başka güzel olur.

    YanıtlaSil
  16. güveçte pişen yemeğin lezzetine asla hayır denmez. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. güveçte harika olmuştur şifalar olsun,kışın da afiyetle yemek nasip olsun inşallah,sevgiler

    YanıtlaSil
  18. nefis görünüyor canım ellerine sağlık. iyi geceler dilerim sevgiler.

    YanıtlaSil
  19. Barbunyayi hic etli yapmamistim. Goruntusu guzel olmus. Denemek lazim.

    YanıtlaSil
  20. ellerine sağlık nefis olmuştur eminim ..Ben hiç etli barbunya denemedim ama denemek şart oldu:)

    YanıtlaSil
  21. Minik kuşum ellerine sağlık!
    Geldim ya,dayanamadım geldim :) Bir ccee yapıp kaçayım dedim,özledim..
    Anneannem öyle güzel yapar ki bu güveç yemeklerini,bizim köy barbunyası süper lezizdir,ordan gelir,tontişim onu bir güzel pişirir,şöyle bol etli,patatesli,baharatlı..
    Offf,lokum gibi olur lokum abartmıyorum !
    Senin ki harika görünüyor,güzel günleri hatırlattı bana,içimi ısıttı.
    Ellerine sağlık!
    Dualarımdasın..

    YanıtlaSil
  22. canım ben geldiiim tatil dönüşü yanına geleyim istedim.özlemişim arkadaşımı.nefis olmuş bu arada barbunyan canım.ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. Of lokum gibi belli.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  24. Hobidünyam Woman Forum tarafından düzenlenen yemek etkinlikliklerinin 6.sı "KAHVALTILIKLAR" Etkinliğine ben fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com ev sahibeliği yapacağım 22 EYLÜL _15 EKİM tarihleri arasında düzenlenen etkinliğimize katılmak için kahvaltılık yiyecekler yapıp resmiyle birlikte tarifinizi blogunuzda yayınlayıp bana haber bırakmanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da fatos.ozturk@hotmail.com.tr adresine mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyorum :)
    Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar...

    GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK ÜZERE...

    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/
    adresine başvurabilirler...

    YanıtlaSil
  25. Merhaba bende barbunyayı zeytinyağlı yiyenlerdenim etli hiç denememiştim,denemeye değer sanırım bizim ailede çok sevilir et ve türevleri :) Bu arada sitenizi çok beğenndim bundan sonra takipçinizim. Bende bloguma beklerim misafirim olursanız çok sevinirim.Görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  26. Merhabalar canim, barbunya yemegin harika ellerine saglik, sevgiler....

    YanıtlaSil
  27. barbunyaya bayılırım,ben de sık yaparım geçen taze fasulyeli barbunya yaptim ama böyle denemedim denicem,ellerine saglik, sevgiler

    YanıtlaSil
  28. Oznur, ellerine sağlık görüntü nefis.

    Yemek bloglarından aslında uzak dursam iyi olacak:)
    Öyle güzel sunumlarınız var ki insanın hemen mutfağa gidip yapası geliyor:)
    Hiç etli barbunya denememiştim ilk fırsatta deneyeceğim.

    Selamlar

    YanıtlaSil
  29. ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  30. Canım barbunya yemeğin çok nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık...
    Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  31. Güveyte barbunya bile kulga hos gelyor artik onun lezzetini düsünemiyorum bile görüntü istahlari aciyor tok bile olsa
    eline saglik

    YanıtlaSil