Taze barbunyayi cok seviyoruz ozellikle simdi tam zamaniyken fazlasiyla alip paketleyip buzluga koymamiz gerek,kislari taptazecik barbunya yemegi
normalde calisan biriyim ,kuru fasulyeyi cok zaman vaktim olmuyor yapmaya ,ama hafta icinde hemen barbunya paketi cikarip hemencik pisiriyorum oh mis gibi kuru fasulye tadinda oluyor
birde zeytinyagli yapliyor oda harika bir tad, bizde genelde bu sekilde daha fazla yapiliyor ama en kiza zamanda zeytinyaglisinda eklicem insallah
simdi gelelim tarifimize.
Kullanilan Malzemer:
1 kg. taze barbunya
200 gr kusbasi et
1 tane sogan
1 dis sarimsak
1-2 tane yesil biber
1-2 tane domates
2 yemek kasigi salca
sivi yag
tuz
uzeri icin:
limon suyu
maydanoz
Tarifin Hazirlanisi:
Guveci ocaga alip icine biraz sivi yag ve kucuk dogradigimiz soganlari koyup kavuruyoruz.
etleride icine atip iyice kavurduktan sonra ,dogradigimiz domates,biber ve sarimsagi koyup biraz daha kavurup salcasini koyuyoruz.
yine salcasinda kavurduktan sonra barbunyayi atip karistirip yeteri kadar suyunu ekleyip tuzunu ayarlayip guvecin agzini folyo ile kaplayip kapagini kapatiyoruz.
ilk once harli ateste daha sonra altini biraz kisip ,hafif ateste barbunyalar pisene kadar bekletip ,pisince servis tabagina alip uzerine biraz limon suyu ve kiyilmis maydanoz serpip servis yapiyoruz
AFIYET OLSUN...
ah öznur sevmez olurmuyum :) bayılırım heleki tazsine mis gibi :) ama itiraf edeyim hiç etlisini pişirmedim yemedim hep zeytinyağlısı hayatımdaydı :) ama bu güveç aklımı aldı:)
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler..
Merhabalar, Çok leziz ve süper görünüyor. Ellerinize sağlık.(Bugün bloglardan seçmelerde lezzet adasının saç kavurması tarifi yayınlandı.(http://gencalsabahattin.blogspot.com/)
YanıtlaSilSizinde her pazartesi yayınlamasını istediğiniz yemek tariflerinizi beklerim.
Saygılarımla.
canım günaydın barbunyaya bayılırım
YanıtlaSilgüveçte ayrı bir güzel olmuş ellerine
sağlık öpüyorum.
Barbunyyaı hiç güveçte denememeiştim.
YanıtlaSilEminim çok güzel oluyordur
Ellerine sağlk
sevgiler
ufak güveç kaplarımı daha çok kullanmak istiyorum işte nefis bir sebep daha : )
YanıtlaSilharika bir hafta dileklerimle sevgiler,
bayilirim eline saglik
YanıtlaSilBarbunya ! hem de güveçte..Allahım bu ne güzel ne nefis bir yemek olmuştur şimdi.Zaten görüntüden besbelli,ellerine sağlık..Afiyet,nur,şifa olsun inşallah..Mutlu haftalar..
YanıtlaSilSevgili Öznur,
YanıtlaSilyemeğin can alıcı görünmekte ve ben onu tatmak istemekteyim..
ellerin dert görmesin canım..
mis gibi bir yemek olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık Öznur
sevgiler
Barbunyaya bende bayılırım. Güveçte pişince daha bir lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık,güveçte olurda güzel olmazmı.Nefis olmuştur,sevgiler
YanıtlaSilKesinlikle çok lezzetli olduğu görüntüden belli. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilKuru fasulyeyi pek sevmesemde barbunya bana daha sempatik geliyor. Eminim güveçtede harika olmuştur.
YanıtlaSilSevgiler...
çok severim çokk
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Ben de hiç etlisini pişirmemiştim. Bir de güveçte olunca tadına doyum olmamıştır. Eline sağlık.
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık harika olmuş.Etlisini de zeytinyağlısını da çok severim.Güveçte de tadı bir başka güzel olur.
YanıtlaSilgüveçte pişen yemeğin lezzetine asla hayır denmez. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilgüveçte harika olmuştur şifalar olsun,kışın da afiyetle yemek nasip olsun inşallah,sevgiler
YanıtlaSilnefis görünüyor canım ellerine sağlık. iyi geceler dilerim sevgiler.
YanıtlaSilBarbunyayi hic etli yapmamistim. Goruntusu guzel olmus. Denemek lazim.
YanıtlaSilellerine sağlık nefis olmuştur eminim ..Ben hiç etli barbunya denemedim ama denemek şart oldu:)
YanıtlaSilMinik kuşum ellerine sağlık!
YanıtlaSilGeldim ya,dayanamadım geldim :) Bir ccee yapıp kaçayım dedim,özledim..
Anneannem öyle güzel yapar ki bu güveç yemeklerini,bizim köy barbunyası süper lezizdir,ordan gelir,tontişim onu bir güzel pişirir,şöyle bol etli,patatesli,baharatlı..
Offf,lokum gibi olur lokum abartmıyorum !
Senin ki harika görünüyor,güzel günleri hatırlattı bana,içimi ısıttı.
Ellerine sağlık!
Dualarımdasın..
canım ben geldiiim tatil dönüşü yanına geleyim istedim.özlemişim arkadaşımı.nefis olmuş bu arada barbunyan canım.ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilOf lokum gibi belli.
YanıtlaSilSevgiler:)
Hobidünyam Woman Forum tarafından düzenlenen yemek etkinlikliklerinin 6.sı "KAHVALTILIKLAR" Etkinliğine ben fatosla-lezzetli-tarifler.blogspot.com ev sahibeliği yapacağım 22 EYLÜL _15 EKİM tarihleri arasında düzenlenen etkinliğimize katılmak için kahvaltılık yiyecekler yapıp resmiyle birlikte tarifinizi blogunuzda yayınlayıp bana haber bırakmanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da fatos.ozturk@hotmail.com.tr adresine mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyorum :)
YanıtlaSilAyrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim,ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar...
GÜZEL PAYLAŞIMLARLA BULUŞMAK ÜZERE...
NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
http://papatya68.blogspot.com/
adresine başvurabilirler...
Merhaba bende barbunyayı zeytinyağlı yiyenlerdenim etli hiç denememiştim,denemeye değer sanırım bizim ailede çok sevilir et ve türevleri :) Bu arada sitenizi çok beğenndim bundan sonra takipçinizim. Bende bloguma beklerim misafirim olursanız çok sevinirim.Görüşmek üzere :)
YanıtlaSilMerhabalar canim, barbunya yemegin harika ellerine saglik, sevgiler....
YanıtlaSilbarbunyaya bayılırım,ben de sık yaparım geçen taze fasulyeli barbunya yaptim ama böyle denemedim denicem,ellerine saglik, sevgiler
YanıtlaSilOznur, ellerine sağlık görüntü nefis.
YanıtlaSilYemek bloglarından aslında uzak dursam iyi olacak:)
Öyle güzel sunumlarınız var ki insanın hemen mutfağa gidip yapası geliyor:)
Hiç etli barbunya denememiştim ilk fırsatta deneyeceğim.
Selamlar
ellerine sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilCanım barbunya yemeğin çok nefis görünüyor.Eline emeğine sağlık...
YanıtlaSilSevgiyle kal...
Güveyte barbunya bile kulga hos gelyor artik onun lezzetini düsünemiyorum bile görüntü istahlari aciyor tok bile olsa
YanıtlaSileline saglik