26 Eylül 2010 Pazar

AVOKADOLU RULO BOREK



Avokadoyu cok severim nerdeyse gunluk azda olsa yerim ,hatta ne kadar yagli oldugunu bildigim halde,herseferinde yeme sunu dedikce daha fazla yerim :) ozellikle uzerine biraz tuz ve limon suyuyla harika olur , evimizde gunluk bulunan yeri geldiginde meyve yeri geldiginde sebzedir,bununla ilgili degisik tarifler yapmaya calisirim
bu tarimizde yine degisik yapilan bi tariflerimden ,bunu nasil yaptigima gelince Fransiz sitelerini gezerken gormustum tabi hemen aklimda kaldi ,evdede yufka vardi hemen denemek istedim sonuc ise cok guzel degisik bisey oldu
normalde icerisinde kurutulmus zeytinyagli domates , kirmizi sogan ve yesil maydanoz kullanilmisti
bu tarifi aklima koydugum gun bunlar evde olmadigi icin ,ben normal domates ve sogan kullandim ve de kuru maydanoz ,yani avokado salatasi yapmis oldum ve bu sekilde de cok guzel oldu
benim gibi avokado sevenler durmasin denesinler derim :)


Kullaniman Malzemeler:
1-2 tane yufka
1 tane avokado
1 tane domates veya kurulmus domates
1 tane sogan veya kirmizi sogan
bir demet yesil maydanoz
tuz
cok az zeytin yag
(dilerseniz beyaz peynirde olabilir icine)

uzeri icin:
2 tane yumurta
galeta unu

kizartmak icin:
sivi yag
Tarifin Hazirlanisi:
Avokadonun kabugunu ve cekirdegini cikarip kucuk dogruyoruz,domatesin sulu yerlerini alip kuru yerlerini kucuk dogruyoruz(kurusu olursa daha iyi olur),soganlari ince dograyip,maydanozlari iyice kiyip hepsini bir kaba alip uzerine cok az zeytinyag ve tuz atip karistiriyoruz
yufkayi 8'e bolup ucgen parcanin ortasina karisimdan biraz koyup sigara boregi seklinde sarip uclarini suya batiriyoruz,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra
bir kaba cirpilmis yumurta baska kaba galeta unu koyup sardigimiz boregi ilk once yumurta sonra galeta ununa batirip
onceden isittigimiz siviyagda boreklerin heryerini kizartip sicak olarak hemen servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...







 

28 yorum:

  1. öznurcum izninle bende bu böreği denemek istiyorum biz hergün olmasada haftada bir tüketiyoruz :)
    eh börekde çok sevildiğine göre. süper bir tarif olmuş birde ben bu börekleri frühlingsrolle ye benzettim. tek kelimeyle nefisler..
    sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  2. böreğimiz pek iştah açıcı duruo.. süper valla :)) ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. degişik bir tarif olmuş.avokadoyu pek tüketemiyoruz biz ama böregi denemek isterim.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  4. canım ellerine sağlık.bende avakadoyu çok severim.ama hiç aklıma börek içi olacağı gelmemişti.görüntü süper tadındanda eminim.sevgiler

    YanıtlaSil
  5. avakadoyu hiç börekle düşünmemiştim.
    ellerine sağlık afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel görünüyor,değişik bir lezzet.

    YanıtlaSil
  7. valla süper biz yemeye alışmadık sen böreğe kadar varmışsın

    YanıtlaSil
  8. Özburcum harikasın ellerine sağlık
    sunumda süper.yaratıcılığına hayra
    nım sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ben avokadoyu fazla sevmem ama börek nefis görünüyor. Börekte yenebilir. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Marifetlim ellerine sağlık yine nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık nefis görünüyor.sana yakışan süper bir tarif olmuş...çokkk beğendim yine...

    YanıtlaSil
  12. avakadoyu hiç böyle börekte düşünmemiştim çok değişik ve farklı bi lezzet olsa gerek ellerine sağlık banada beklerim SELAMETLE...

    YanıtlaSil
  13. Özgün bir tarif, avokadoyu böyle denemek ilginç olacak. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. Farklı bir lezzet. ben de dnemek isterim. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  15. Canımcığım! Ellerine,gönlüne sağlık..
    Avakadoyu dip olarak kullanıyorum hep,süepr birşey:)
    Böreğe de nefis bir tat verir eminim,harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  16. harika görünüyor, çıtır çıtır ve ne kadar da güzel kızarmış. ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  17. Çok değişik bir lezzet bence de Bunu deneyeceğim hatta evde pirinç yufkalarımdan var onlarla denemek isterim.. Giderken avokado bulmak lazım yol üstünde de yokki.. Canım eline sağlık.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  18. :* Kardeşim,Allah c.c razı olsun.
    Yüreğinden öperim.Ebeden ve daima el ele gönül gönüle inşallah

    YanıtlaSil
  19. Ay harika olmuş bu tarif,hiç aklıma gelemzdi ama görüntü şahane! eminim tadı da çok güzeldir..ellerine sağlık..afiyetle..

    YanıtlaSil
  20. hiç kızarmış/pişmiş yemedim avakado denemek lazım! teşekkürler tarif için..

    YanıtlaSil
  21. guloannemutfakta1 Ekim 2010 21:05

    ellerinize sağlık süper bir tarif

    YanıtlaSil
  22. Questi involtini hanno un aspetto fantastico e il ripieno deve essere squisito!!! complimenti

    YanıtlaSil
  23. Toutes tes recettes sur ton blog semblent délicieuses et, tes photos sont magnifiques! Merci pour ton commentaire sur mon blog et, passe un bon week-end! :)

    YanıtlaSil
  24. guzel arkadaslarim,kardeslerim hepinizin tek tek gonlune saglik
    cok guzel yorumlariniz icin
    her bi yorumunuz beni cok mutlu ediyor eksik olmayin
    cok cok tesekkur ettim

    YanıtlaSil
  25. galeta ununu nerden aliyorsun.?

    YanıtlaSil
  26. galeta ununu turk marketine gittigimde alirim gitmezsem fransiz magazasindan alirim
    ismide chapelure

    YanıtlaSil
  27. Avokadoya bayılırım, ellerinize sağlık, harika gözüküyor.

    YanıtlaSil