Avokadoyu cok severim nerdeyse gunluk azda olsa yerim ,hatta ne kadar yagli oldugunu bildigim halde,herseferinde yeme sunu dedikce daha fazla yerim :) ozellikle uzerine biraz tuz ve limon suyuyla harika olur , evimizde gunluk bulunan yeri geldiginde meyve yeri geldiginde sebzedir,bununla ilgili degisik tarifler yapmaya calisirim
bu tarimizde yine degisik yapilan bi tariflerimden ,bunu nasil yaptigima gelince Fransiz sitelerini gezerken gormustum tabi hemen aklimda kaldi ,evdede yufka vardi hemen denemek istedim sonuc ise cok guzel degisik bisey oldu
normalde icerisinde kurutulmus zeytinyagli domates , kirmizi sogan ve yesil maydanoz kullanilmisti
bu tarifi aklima koydugum gun bunlar evde olmadigi icin ,ben normal domates ve sogan kullandim ve de kuru maydanoz ,yani avokado salatasi yapmis oldum ve bu sekilde de cok guzel oldu
benim gibi avokado sevenler durmasin denesinler derim :)
Kullaniman Malzemeler:
1-2 tane yufka
1 tane avokado
1 tane domates veya kurulmus domates
1 tane sogan veya kirmizi sogan
bir demet yesil maydanoz
tuz
cok az zeytin yag
(dilerseniz beyaz peynirde olabilir icine)
uzeri icin:
2 tane yumurta
galeta unu
kizartmak icin:
sivi yag
Tarifin Hazirlanisi:
Avokadonun kabugunu ve cekirdegini cikarip kucuk dogruyoruz,domatesin sulu yerlerini alip kuru yerlerini kucuk dogruyoruz(kurusu olursa daha iyi olur),soganlari ince dograyip,maydanozlari iyice kiyip hepsini bir kaba alip uzerine cok az zeytinyag ve tuz atip karistiriyoruz
yufkayi 8'e bolup ucgen parcanin ortasina karisimdan biraz koyup sigara boregi seklinde sarip uclarini suya batiriyoruz,hepsini bu sekilde yaptiktan sonra
bir kaba cirpilmis yumurta baska kaba galeta unu koyup sardigimiz boregi ilk once yumurta sonra galeta ununa batirip
onceden isittigimiz siviyagda boreklerin heryerini kizartip sicak olarak hemen servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...
öznurcum izninle bende bu böreği denemek istiyorum biz hergün olmasada haftada bir tüketiyoruz :)
YanıtlaSileh börekde çok sevildiğine göre. süper bir tarif olmuş birde ben bu börekleri frühlingsrolle ye benzettim. tek kelimeyle nefisler..
sevgiler canım..
böreğimiz pek iştah açıcı duruo.. süper valla :)) ellerine sağlık..
YanıtlaSildegişik bir tarif olmuş.avokadoyu pek tüketemiyoruz biz ama böregi denemek isterim.ellerine saglık.
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık.bende avakadoyu çok severim.ama hiç aklıma börek içi olacağı gelmemişti.görüntü süper tadındanda eminim.sevgiler
YanıtlaSilavakadoyu hiç börekle düşünmemiştim.
YanıtlaSilellerine sağlık afiyet olsun...
Çok güzel görünüyor,değişik bir lezzet.
YanıtlaSildegisik olmus denemeye deger
YanıtlaSilvalla süper biz yemeye alışmadık sen böreğe kadar varmışsın
YanıtlaSilÖzburcum harikasın ellerine sağlık
YanıtlaSilsunumda süper.yaratıcılığına hayra
nım sevgiler.
Ben avokadoyu fazla sevmem ama börek nefis görünüyor. Börekte yenebilir. Ellerine sağlık
YanıtlaSilMarifetlim ellerine sağlık yine nefis görünüyor
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor.sana yakışan süper bir tarif olmuş...çokkk beğendim yine...
YanıtlaSilavakadoyu hiç böyle börekte düşünmemiştim çok değişik ve farklı bi lezzet olsa gerek ellerine sağlık banada beklerim SELAMETLE...
YanıtlaSilÖzgün bir tarif, avokadoyu böyle denemek ilginç olacak. Ellerine sağlık
YanıtlaSilFarklı bir lezzet. ben de dnemek isterim. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilCanımcığım! Ellerine,gönlüne sağlık..
YanıtlaSilAvakadoyu dip olarak kullanıyorum hep,süepr birşey:)
Böreğe de nefis bir tat verir eminim,harika görünüyor..
harika görünüyor, çıtır çıtır ve ne kadar da güzel kızarmış. ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilÇok değişik bir lezzet bence de Bunu deneyeceğim hatta evde pirinç yufkalarımdan var onlarla denemek isterim.. Giderken avokado bulmak lazım yol üstünde de yokki.. Canım eline sağlık.. sevgiler.
YanıtlaSil:* Kardeşim,Allah c.c razı olsun.
YanıtlaSilYüreğinden öperim.Ebeden ve daima el ele gönül gönüle inşallah
Ay harika olmuş bu tarif,hiç aklıma gelemzdi ama görüntü şahane! eminim tadı da çok güzeldir..ellerine sağlık..afiyetle..
YanıtlaSilhiç kızarmış/pişmiş yemedim avakado denemek lazım! teşekkürler tarif için..
YanıtlaSilellerinize sağlık süper bir tarif
YanıtlaSilQuesti involtini hanno un aspetto fantastico e il ripieno deve essere squisito!!! complimenti
YanıtlaSilToutes tes recettes sur ton blog semblent délicieuses et, tes photos sont magnifiques! Merci pour ton commentaire sur mon blog et, passe un bon week-end! :)
YanıtlaSilguzel arkadaslarim,kardeslerim hepinizin tek tek gonlune saglik
YanıtlaSilcok guzel yorumlariniz icin
her bi yorumunuz beni cok mutlu ediyor eksik olmayin
cok cok tesekkur ettim
galeta ununu nerden aliyorsun.?
YanıtlaSilgaleta ununu turk marketine gittigimde alirim gitmezsem fransiz magazasindan alirim
YanıtlaSilismide chapelure
Avokadoya bayılırım, ellerinize sağlık, harika gözüküyor.
YanıtlaSil