21 Ağustos 2010 Cumartesi

YEŞİL MERCİMEKLİ İMAM BAYILDI


İmam bayildiyi ben karniyariga bakarak birazdaha hafif bulurum ve bunu daha fazla severim
genelde hep normal yaparken ,evde onceden haslanmis yesil mercimegim vardi
soganlari kavururken aklima geldi kattim guzel olabilecegini dusundum ve harika oldu
mutfak biraz yaraticilik isi elimizi korkak alistirmamamizgerek, aceba bu olurmu olmazmi demeyip neyi guzel olur goruyorsak onu ekleyelim
et sevmeyenler icin harika bir tarif icerisine siz baska tahillarda katabilirisiniz.
Benim patlicanlar cok buyuk oldugu icin ortadan kesmek zorunda kaldim ama siz normal yapabilirisiniz tarifide normal yaziyorum.


Kullanilan malzemeler:
4 tane patlican
yarim su bardagi haslanmis yesil mercimek
2-3 tane sogan
1 tane yesil biber
1 tane domates
1 dis sarimsak
maydanoz
tuz-karabiber-pulbiber

kizartmak icin
2 su bardagi sivi yag

Tarifin Hazirlanisi:
Patlicanlari yikayip kabuklarini alacali kesiyoruz ,uzerinden bicakla cizgi kesip tavaya sivi yagi koyup isitiyoruz,patlicanlari koyup, patlicanlariin butun yuzunu kiizartip kagir havluya koyuyoruz fazla yagini almasi icin
yine bir tavaya biraz yag koyup kucuk dogradigimiz soganlari koyup kavuruyoruz,icine biberi dogruyoruz,sonra domatesi dograyip kavuruyoruz,sarimsagi rendeleyip baharatini tuzunu atiyoruz,en son yesil mercimegine katip karistirdiktan sonra
kizarttigimiz patlicanlarin cizgi cektigimiz yeri kasikla acip icine soganli malzemeyi koyup ,uzerlerini domates ve biberle susleyip firina veriyoruz
firinda uzeri kizarana kadar bekletip ,sicak olarak pilavlarin yaninda servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...


BUDA PATATES BAYILDIMIZ:)


ic malzemesinden az kalmisti bende bikac patatesi dograyip enlemesine ortasini oyup yagda kizarttim
ayni patlicandaki gibi icine soganlimalzemeyi koyiup hepsini birlikte firina verdim
patatesliyide bi ayri seviyoruz








18 yorum:

  1. ellerine saglık yeşil mercimekli güzel bir fikir bence.

    YanıtlaSil
  2. hem imam bayıldıya hem de patates bayıldıya deniz bayıldı:))
    bu kadar ayılıp bayılmadan sonra cici aşçımıza teşekkür ediyoruz.. ellerine sağlık Öznurcuğum..

    YanıtlaSil
  3. Yeşil mercimeği de patlıcanı da çok severim. İkisini birleştirmrk iyi bir fikir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem bir görüntü her ikiside ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Bizde bunlara bayıldık:)Mecimek iyi fikir içinde bol folik asit var çocuklar için de mükemmel.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Bende bir komşumda yemiştim. İlk başlarda patlıcan ve mercimek nasıl olur demiştim. Ama yedikten sonra favorim oldu. Karnıyarık şeklinde daha lezzetli olmuştur eminim. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık.güzel bir tarif .
    )
    (su.ay)

    YanıtlaSil
  8. Öznurcum ellerine sağlık ikiside ha
    rika sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Bu da tatlınız : Deniz'imden sonra Pepela cümlesine bayıldı :))

    YanıtlaSil
  10. Öznurcuğum ikisi de harika ve değişik olmuş canım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. ¤Eylem tesekkur ederim canim gerceketn guzel oluyor

    ¤Denicim sen benim imamla,patatese bayilmisinya ay bende sana bayildim ya :)bayildiktan sonra ayilmisin ,ve bu guzel yorumu yapmisin eksik olma canim merci

    ¤Sarkaccim saol canim her ikisinide bende cok severim ,sende seviyorsan aklinda bulunsun bir gun yaparsin insallah

    ¤Fuat bey gonlunuzden gecen o guzel mesajiniz icin tesekkur ettim

    ¤Anneanneninemekleri bizde size bayildik bu guzel mesajiniz icin
    cok saol canim

    ¤Mahperi merci canim bak ne guzel tadmisin ,tarife bakinca tadi damaina gelmistir :)

    ¤Handan(su aycim) canim benim cok tesekkur ettim

    YanıtlaSil
  12. ¤Derya tesekkur ettim canim guzel yorumun icin

    ¤Bende pepelama bayildim :)
    bu tarifte pek ayilan bayilan oldu ya hu :)

    ¤Cesnici handancim tesekur ettim canim harika goren gozlere

    YanıtlaSil
  13. Ellerine saglik canim,

    bu imama bayildilara sadece imam degil bende bayildim dogrusu harika bir fikir,

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Öznur Hanımcım ikiside birbirinden nefis..
    mercimekli patlıcan Hatay'ın yöresel bir yemeğini hatırllatı bana eski günleri yaad ettim :)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Mercimek ete kesinlikle çok büyük bir alternatif. Hem tadıyla hemde protein içeriğiyle. Çokta iyi yapmışsınız ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. Bende imama değilde patatese bayıldım ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. ben de bunlara bayıldım doğrusu

    YanıtlaSil
  18. ben de bunlara bayıldım doğrusu

    YanıtlaSil