Yufkali makarna boregi pratik hemence yapilabilcek bir tarif,ozellikle sahur icin cok guzel sahurluk olur hemde cok doyurucu
bir komsumuz saolsun turkiyeden gelirken bana bir paket hazir yufka getirmis
icinde 3 tane vardi ,daha once sahurda normal tavada borek yaptim ve bir tane kalan yufkayida ne yapim diye dusunurken yine ayni yontemle makarnayla yapmak istedim sonuc harika oldu
gelen yufkamizda bu sekilde iki degisik tarifle bitirmis oldum .
Kullanilan Malzemeler:
1 tane yufla
yarim paket uzun firin makarna
yarim kalip beyaz peynir
1 tane yumurta
yarim su bardagi sut
4 yemek kasigi sivi yag
tuz
istege gore arasi icin kiymali harc
(ben daha onceden az kalan bi harci kullandim)
Tarifin Hazirlanisi:
Bir tenecereye suyu koyup kaynatiyoruz icine makarnayi ve biraz tuz atip hasliyoruz,haslanan makarnayi soguk sudan gecirip icindeki suyun cikmasi icin suzgecin kenarlarina dik olarak asip iyice suzduruyoruz
bir kaba beyaz peynir, yumurta ,sivi yag ,sut koyup karistiriyoruz icine suzdgumuz makarnayi koyup karistiriyoruz
teflon tavayi biraz yaglayip yufkayi seriyoruz fazlaliklari kenara birakiyoruz uzerini kapatmak icin
yufkanin uzerine makarnali harci dokuyoruz arasina kiymali harc koyup kalan makarnali harcida koyup yufkalarin kenarlariyla iyice uzerini kapatiyoruz
ocaga koyup ilk once tavanin isinmasi icin biraz harli ateste ,sonra ayarini iyice kisip alti kizarana kadar yaklasik 15 dk kadar altini kizartiyoruz,bir kapak yardimiyla boregi alip ters yuzunu cevirip yine diger tarafida ayni sekilde kizartiyoruz
pisen boregi servis tabagina alip dinlendiriyoruz hemen kesmiyoruz
dinlenen boregi dilimleyip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...
Nefis bir görüntü harika bir lezzet olmalı ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilÖznurum harıka görunuyor cok pratık olmus.ellerıne sağlık.kalan makarnalarda değerlendirilir.:)sevgiler cok öptüm
YanıtlaSilçok seviyorum bende:))
YanıtlaSilellerine sağlık Öznurcuğum, hiç tavada denememiştim ama:))
güzel fikirmiş..
mutlu haftalar dilerim..
sevgiler..
Nefis görünüyor ellerinize sağlık.
YanıtlaSilbu böregi tavada denemeiştim.ama en kısa zamanda deneyecegim.ellerine saglık.
YanıtlaSilUna receta muy original de pasta, me ha encantado. Saludos
YanıtlaSilHarika ve pratik bir tarif..Deneyecegim.Ellerinize saglık.Sevgiler.Aida
YanıtlaSilcanım laf olsun diye söylemiyorum mükemmel görünüyor.emeğine sağlık.etkinliğe dilediğin kadar tarifle katılabilirsin.sevgilewr izleme alıyorum seni.daha sık görüşelim...
YanıtlaSilEllerine sağlık nefiss olmuştur eminim
YanıtlaSilhımm nefis bu böreğin lezzeti aynı su böreği gibi oluyor..
YanıtlaSilsevgiler..
nefis görünüyor canım.ellerine sağlık.en kısa sürede deneyeceğim.öpüyor güzel bir hafta diliyorum.
YanıtlaSilHarika olmuş Öznurcum, ellerine sağlık.En kısa sürede deniycem.sevgiler..
YanıtlaSilöznurcum ellerine sağlık.nefiss görünüyo eminim lezzetide öyledir. tek tek yapılışını resimlemende çokk güzel emeklerine sağlık.
YanıtlaSilÖznurcuğum gerçekten pratik ama bir o kadar da güzel olmuş. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilçok güzel olmuş Öznur
YanıtlaSilellerine sağlık
Hem pratik, hem nefis.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilarkadaslar hepinize tek tek cok tesekkur ettim
YanıtlaSildemekki cogunlukla kimse tavada denememis,kesinlikle deneyin
okadar zaman firinda beklemeye gerek kalmiyor ,sadece ocakta hafif ataeste pisirilmesi gerekiyor
Tulincim evet canim kalan makarnalarimizi bile bu sekilde degerlendirebiliriz
Mintinin mutfagi canim tesekkurler yorumun icin
etkinlige katilirim insallah ,daha zaman varmis :)
takibe aldigin icinde ayri tesekkur ettim insallah gorusuruz devamli
ÖZNURCUĞUM MAŞALLAH NE KADAR GÜZEL BİR BLOĞUN VAR YÜZDE YÜZ MARİFET İSMİ ÇOK YAKIŞMIŞ CANIM..TAKİPÇİNİM İNŞ BUNDAN SONRA...BAŞSAĞLIĞI MESAJIN İÇİN ÇOK TEŞEKKR EDERİM CANIM...
YanıtlaSilmakarnalı börek gerçekten harika oluor.. ellerinize sağlık.. sevgiler..
YanıtlaSilcanım arkadaşım teşekkür ediyorum çok.sevgiler...
YanıtlaSilMakarnayı hep beşamel sosla yapıyordum ve yufkayla hiç denememiştim. Tarifin hem beşamel sos hazırlamaktan kurtarıyor hem de çabucak pişiyor. Teşekkürler
YanıtlaSilSevgili Öznur merhabalar, bloğunuzu, tariflerinizi anlatımınızı çok ama çok beğendim.. resimler zaten çok canlı ve net.. Bu börek tarifi ve bir önceki mercimekli karnıyarık tam bana göre olmuş . hem farklı malzeme ile hemde pratik(makarnanın)oluşu çok hoşuma gitti Deneyeceklerim listesine aldım bile Bloğuna daha fazla görüşmek umuduyla sevgiler bırakıyorum..
YanıtlaSilellerinize sağlık.. sevgiler..
YanıtlaSil¤Esracim bende tesekkur ederim guzel yorumun icin canim
YanıtlaSilblogumu begenmene sevindim her zaman beklerim
bende sana tesekkur ettim
tekrardan basiniz saolsun
¤Secil tesekkur ettim canim eksik olma
¤Sarkaccim evet canim okadar basitki hic ugrasmana gerek yok besamelle falan
,tesekkur ettim canim guzel yorumun icin
¤Fuat bey eksik olmayin tesekkur ettim guzel yomunuz icin
sizede Hayirli ramazanlar
¤Sukrancim canim benim o guzel mesajin icin cok sevindim eksik olma
tariflerimi begenmissen ne mutlu bana,insallah daha fazla gorusmek dilegiyle
bendende kocman Sevgiler..
¤momenekseler
tesekkur ederim canim
Çok nefis olmuş,ellerine sağlık..En kısa zamanda deneyeceğim inşallah,ayrıyeten not ettim tarifini.bir böreksever olarak bayıldım,hem görüntüsüne hem pratikliğine..Hayırlı iftarlar diliyorum,sevilerimle..Ayrıca bayramınızı da şimdiden kutlamak istiyorum,yarın yolcuyum, özel olarak kutlayamayabilirim bayramınızı..Şeker tadında bir bayram geçirmeniz dileğiyle...
YanıtlaSilmerci beaucoup de me permetre de conaitre ton blog, merci pour ta visite dans le mien et je te felicite pour ton travaille magnifique que tu realise, bravo
YanıtlaSilgros bix, Beth
firin makarna turk marketlerdenmi aliyorsun? fransiz markami?
YanıtlaSilbu makarnayi malesef hic bir fransiz magazasinda bulamadim
YanıtlaSilben genelde turk marketlerinden aliyorum
ellerinize sağlık gerçekten hem pratik hem uygun...
YanıtlaSilsuan ocakta bakalim tadi nasil olacak
YanıtlaSil