Bu sene Almanya'da yol kenarlarında maşallah bol bol böğürtlen vardı. Bende bolca toplayıp reçel yaptım kış bıyunca yeriz artık :)
Her gitmemde bikaç kilo toplayıp yapıyordum.
Sizlerde böğürtlen bulup yapmak isterseniz buyrun benim yaptığım tarifle deneyin👍🏼
(Ben reçeli biraz mayhoş sevdiğim için şeker ölçüsünü biraz az koydum ama şekerli sevenler ölçüsünü birer bir olarak koyabilirler)😉
Böğürtlen Reçeli Yapımı
Malzemeler
✨2,5 kilo böğürtlen
✨2 kilo toz şeker (şekerli seviyorsanız birebir ekleyebilirsiniz)
✨Çeyrek limon suyu
Yapılışı:
✨Böğürtlenleri yıkayıp süzün bi büyük tencereye koyun. ✨Üzerine az az şekeri koyup tecereyi sallayın heryerine karışsın. ✨Tencerenin kapağını kapatıp en az bi gece bekletin. (Ben bir geceden fazla beklettim biraz daha sulanması için)
✨Ertesi gün suyunu salan böğürtleni ocağa koyun kaynamaya bırakın.
✨Hafif kaynamaya başlayınca saati 30 dk'ya ayarlayıp ocağı normal ısıya getirin. (Her reçel için değil bu saat, özellikle böğürtlen reçeli tam yarım saatte güzel oluyor)
✨Üzerinde biriken köpükleri yüzünden kaşıkla alın tamamen. ✨Ocaktan almadan 10dk kala limon suyu'nu ekleyip karıştırın. ✨Tam yarım saat sonrasında ocaktan alıp yıkayıp sildiğiniz kavanozlara sıcakken kepçeyle koyun kapağını kapatıp ters çevirin. ✨Kavanozlar bu şekilde soğuyana kadar kalsın.
✨Daha sonra üzerini silip serin bi yere kaldırıp kış boyunca tüketebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder