17 Temmuz 2012 Salı

Kendi Yaptigim Söz-Nişan Yüzük Tepsisi Ve Şerbet Tepsisi




Yeniden Merhabalar...
Turkiye sicaklardan yaniyor, biz ise burda usuyoruz, dogru durust kisa kollu giyilmiyor cok zaman ceketlerle geziliyor,temmuz ayinin ortasindayiz ,daha dogru duzgun gunes gormedik.
Biz sikayet ediyoruz sicak degil diye, Turkiye'dekiler sikayetci cok sicak diye yinede sukretmiyoruz bu halimize :(

Keske Ramazan boyle olsaydi ama hafaya sicaklar baslicakmis ,Ramazanla birlikte sicaklarda geliyor sanirim.
Ramazan demisken sayili gun kaldi geldi gelecek derken kapimizda bile.
Gecen sene hamileligim problemli gectiginden dolayi tutamamistim, bu senede kizimi emziriyorum ,tutmayida cok istiyorum ,bu sene tutmamis olsam 2 ay borcum olcak :(
 Bikac gun  denicem sutumde azalma olursa tutmucam ,olmazsa tutucam ama 19 saat ac kalcaz sadece 4,5 saat yeme zamanimiz var :( insallah bisey olmadan atlatabilirim.







Bu aralar diyetteyim,malum cok fazlaca verilcek kilolarim var ,kizimin gelisinden sonra sut olsun diye abartip yedim bana 4 kiloya maal oldu ,ne demisler tatli tatli yemenin aci aci cikarmasi olurmus :)
Bende suan o sekildeyim ,spor hic yapamiyorum Simay'dan dolayi ama hic oturuyomusun derseniz aksam o uyuyana kadar dogru durust oturmuslugum yok, tabi bu sikayet degil bu gunlerime bin sukur hic sikayetcide degilim seve seve yoruluyorum ,kizimla bu gunlerin bol tadini cikarmaya calisiyoruz.

Simay suan 8 bucuk aylik oldu kocaman iki disli kiz oldu, gunden gune buyuyup cok fena tatlilasiyor ozellikle onu yeme zamani basladi :)
Bu aralar konusmaya basladi bile ama biz hala emeklemiyoruz, haaa dort gozle bekliyomuyum hayir :) nasil olsa emeklicek ozaman bana hic nefes aldirmayip ardindan kosturucam ,gec olsunda guc olmasin, Rabbim saglik versin insallah yavas yavas buyuyecek.







Bu kadar yazinin ardindan gelelim tepsilerimize :)
Bu tepsileri gorumcemin kizi'nin soz-nisani icin yapmistim ,nisan geceli bikac ay oldu ama ben ancak firsat bulup ekleyebildim.
Resimlerde goruldugu gibi birisi yuzuk digeride serbet tepsisi, aslinda serbet tepsisi hic aklimda yoktu ,yuzuk tepsisini gunler onceden hazirlayip koymustum, nisan zamani geldi ve nisana bikac saat kala aklima serbet icinde tepsi yapmak geldi :)

Evdeki olan malzemelerden hemen tepsinin suslemesini yapip ,kadehlerede fiyoklari yapistirdim olduda bitti oldu :)

Ustteki yuzuk tepsisini yapmadan once aslinda aklimda baska firkir vardi ama taa ki ,agizlariyla yuzuk tutan kuslari gorene kadar, onlari gordum bayildim hemen alip kusa uygun kenarlarinada tuy aldim, tepsi ,serit ve beyaz kumas evden ,bu iki tane gelin damat figuri ise ,benim 9 sene oncesinde nikah sekerimin figurleriydi onlari kullandim :) iste ortaya boyle tatli bi tepsi cikti.
Haa makasimiz ise ayri bi tatli oldu :) benim gibi sizlerde evde yapmak isterseniz ,yapanlar icin degisik bir fikir olmus oldu.








Serbet tepsisini onceden dusunmus olsaydim, bu sekilde iki tepsi degilde ,bir tepsi icinde hem yuzukler hem kadehlerin olmasi daha guzel olcakti ama bu sekilde'de guzel oldular.







Bu kadar ovgumun ardindan :)
Bikac gun sonra Ramazan basliyor, insallah Ramazanda bulusmak dilegiyle hepinize guzel ve bereketli gunler dilerim...






14 yorum:

Noblesse dedi ki...

muhteşem bir dizayn, nefis olmuş, ellerine sağlık.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinie sağlık .ok hoş bir dizayn olmuş..Allah mutlu etsin..İnşallah tutabilirsin bu sene..Bende böbreklerim yüzünden tutamıyorum..çok üzülüyorum ,insan tutamayınca vicdan azabı çekiyor..İnşallah Allah nasip eder..sevgilerimle..Hayırlı ramazanlar..

GüzelGül dedi ki...

cok güzel olmus canim ellerine saglik baya emek harcamissin.Bizde bu aralar düsünüyoruz nasil yapalim felan diye ama yastik seklinde yapmayi planliyoruz.Pekde emin degilim :( kararsiz kaldim yokmu böyle blogler siteler sayfalar felan bakam´bilecegimiz???

Mein Blog/Blogum

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

cok tesekkur ederim guzel yorumlariniz icin

Guzelgul-bende ilk zamanlar yastik istedim ama vazgecip tepsi seklinde yapmak istedim, tabi yastiklarda cok cici oluyor, bunun icin sana ozel bi site vermesemde,Fransa'daki yapilan degisik cok guzel yapilan yastiklar var google aramasinda bunun linkini verim ordan fikir alabilirsiniz:)

https://www.google.fr/search?hl=fr&tab=Ti&q=yuzuk&tbm=isch&source=og&sa=N&biw=1366&bih=643&sei=a04FUPH1Kqm30QWbuujZBw#hl=fr&tbm=isch&sa=X&ei=j04FUIK4LOSf0QXql6jFBw&ved=0CEIQvwUoAQ&q=coussin+alliances&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=47555eca5745bdb&biw=1366&bih=643

Oznur (100de100 Marifet) dedi ki...

yada google'de coussin alliances diye arama yaparsan cok cesit cikar.

nohut oda dedi ki...

kesınlıkle turkıyede şükür o kadar az ki,güzelim serin havalarda yaz gelsın dıye cıgırtırlar yaz gelınce off çok sıck derler..
ramazan borcları maalesef bızdede varama ek gıdaya basladıysan tutabılırsın yada gün asırı tutabılırsın ben oyle yapmıstım ek gıdaya baslamadıgından..
hayırlı ramazanlar..

mine dedi ki...

önemli olan güzelliğin iyi beslenmesi nasılsa tutulur oruçlar ...
ne güzel bir tepsi öyle Rabbim tamamına erdirsin

ehlikeyfchef dedi ki...

gerçekten yüzde yüz marifet ister bu işler ellerine sağlık,bende küçük kızımı emzirirken tutamamıştım hoş yesemde süt olmadı ya, sen yinede duruma bak borç ödenir inşallah,hayırlı ramazanlar,sevgilerimle...

nergis mevsimi dedi ki...

Nişan tepsiniz güzel olmuş,bizim için de değişik bir fikir,belki bir gün gerekli olur :)Sevgiler.

prenses annesi dedi ki...

çok güzel olmuş iki tepside. eline sağlık canım :)

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

MUTLULUKLAR CANIM HARİKA OLMUŞ...

Unknown dedi ki...

pardon o minik kuslar beim bahceme ucabilirmi?

Unknown dedi ki...

Özellikle nişan tepsiniz çok cici... Ben de kendi tepsimi nişanıma ve bir arkadaşıma tepsisini yaptım. Bakmak isterseniz bloğuma beklerim. ;) sevimliyemekler.blogspot.com

İstanbul Kazan Ben Kepçe dedi ki...

Çok şirin olmuş :)Blogunu takibe aldım canım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.