30 Ocak 2012 Pazartesi

Çimende Çıtır Tavuk (izleyici tarifi)






Herkese selamlar...
Biz bu haftaya iyi baslamadik, kizim ve ben hala hastayiz :(
Gecen haftaki yazimda hastaligimdan bahsettim,insallah kizima fazla gecmez dedim ama onada gecti, kac gun devamli maske taktim,ne kadar cok dikkat ettiysemde yine onada gecti,sonucta ayni odadayiz ,mecbur kucagima aliyorum,anneyim ve emziriyorum gecmemesi mumkun degildi zaten.
Yavruma hic kiyamiyorum okadar oksuruyorki icim gidiyor, uyurken oksurmeye basliyor tikaniyor her an yaninda olmam gerekiyor,suan ilaclari 4 gundur kullaniyorum hala gecmedi, burnu akiyor devamli temizliyorum tikanmasin diye insallah biran once gecer,cok minik daha hastaligi kaldiramaz:(
Gecenlerde bi arkadasimin ayni yastaki cocugu hastaneye yatti 3 gun onun gibi hastaneye yatmasindan korkuyorum ,insallah dort  gozle bekliyoruz bu hastaligin gecmesini:(








Tarifimize gelicek olursak,blogumu severek takip eden Sevgili Ahsen Irmak bu guzel ve dahasi gelecek olan tarifleri gonderdi bana.
Bu tarifi gonderdiginde ben yeni dogum yapmis hastanedeydim ,biliyosunuzki blogla ilgilenemiyordum,uzun zamandir bekleyen tarifini bugun ekliyorum insallah kusura bakmaz cok beklettigim icin,diger tariflerinide eklicem insallah.
Daha benim deneme sansim olmadi ama kesinlikle su citir pirasayi denicem,kendi deyimiyle cimende citir tavuk :) sizlerde kesinlikle deneyin derim..

Veee burdan blogumu  ve tariflerimi seven takip eden herkese sesleniyorum,sizinde guzel degisik ve yayinlamami istediginiz tarifleriniz varsa bana resim ve tarifiyle mail atabilirsiniz, cok sevinirim(yuzdeyuzmarifet@hotmail.com)







Kullanilan Malzemeler:
yarım kilo kadar tavuk göğsü filetosu
1 paket bizim çıtır pane harcı
1 adet yumurta
Fındık yağı (sivi yag)
250 gram kadar pırasa (sadece sap kısımları, yapraklar değil)
1 kase yoğurt

Tarifin Hazirlanisi:
Yumurtayı çırpıyoruz. tavukları önce yumurtaya sonra pane harcına buluyoruz.
sonra da kızgın fındık yağında alt üst kızarana kadar pişiriyoruz. 2-3 dakika sürüyor.
Pişen tavukları havlu kağıda alıp yağını emdiriyoruz.
pırasaları parmak uzunluğunda parçalara ayırıyoruz.
Ayırdığımız parçaları uzunlamasına ortadan ikiye bölüyoruz. böylece silindir şeklindeki pırasayı iki yarım silindire ayırmış oluyoruz.
Yine uzunlamasına ince ince doğruyoruz.
Doğranmış pırasaları da kızgın fındık yağında (tavuklarınkinde değil!!!! yeni fındık yağı) hızlıca kızartıyoruz.
Hızlı kızartınca çıtır çıtır oluyor, yavaş kızartınca pek çıtır olmuyor sanki, iki türlü de biraz sert oluyor pırasalar ama lezzetli.
Son olarak tavuk üstüne yoğurt ve en üste çimen gibi kızarmış pırasa koyup servis ediyoruz.
AFIYET OLSUN...









26 yorum:

  1. Harika görünüyor. Karnım acıktı :))))

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Yayınladığın için teşeküür ederim,
    baktım ama kusur göremedim :))))
    sevgiler, ahsen

    YanıtlaSil
  3. Gecmis olsun canim...Ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  4. Allahim acil sifalar versin RABBIM. Tarifi cok sevdim denemek lazim tesekkürler ellerinize saglik

    YanıtlaSil
  5. İkinize de geçmiş olsun, inşallah çabucak iyileşirsiniz, tavuk nefis:)))

    YanıtlaSil
  6. Çok geçmiş olsun ikinizde en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz inşallah...

    YanıtlaSil
  7. elelrine sağlık, güzel ve kolaymış en kısa zamanda yapmaya çalışacağım...Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  8. Çok geçmiş olsun. İnşAllah çok büyük bir sorun olmadan çocuğunuzda iyileşir.Tarifte çok güzel. Paylaştığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. ay canim benim öncelikle cok gecmis olsun.
    Bende her zaman cok korkuyorum hasta olucak diye.
    Hele öksürük felan tutarsa icim gidiyor :((

    Tarifine gelince,cok güzel olmus.
    Citir citir.
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. ah canım çok geçmiş olsun:(
    dilerim en kısa zamanda iyileşirsiniz..
    tavukda nefis görünüyor ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  11. Öncelikle geçmiş olsun.. Tarifinize gelince harika görünüyor .Ellerinize sağlık..Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  12. Adı ile müsemma bir site,
    elinize emeğinize sağlık,
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  13. Öncelikle geçmiş olsun RABBİM şifalar versin.
    Tavuk,nefis görünüyor.Pırasalar gerçekten çimen görüntüsü vermiş:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. ellerine sağlık canım
    hıııııımmmmm
    :)))))

    YanıtlaSil
  15. sağlıklı günleriniz olsun.geçmiş olsun.görüntü süper olmuş.eminim tadı da çok güzeldir.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. Çok geçmiş olsun canım. En kısa zamanda iyileşirsiniz umarım. Acil şifalar olsun...
    Tarif çok güzel Ahsen Hanım'ın ellerine sağlık.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. Sevgili arkadasim, kandilini kutluyor, Rabbimden, hepimizin dualarinin kabul olmasini diliyorum.... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  18. Pek hoş görünen bir tarif. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  19. bayildim,,,,,,,,hem gorunusune,manzarasina
    tavuk olusuna
    yapanin ellerine saglik
    sevgiler size

    YanıtlaSil
  20. Öznurcum öncelikle acil şifalar diliyorum canım,inşAllah minik prenses de sen de sağlığınıza kavuşmuşsunuzdur.
    Tavuklar pek çıtır pek leziz olmuşlar,ellerine,emeğine sağlık..
    İkinizi de öpüyorum canım..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil
  21. Çok güzel görünüyor. harika. bende deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  22. Уникален блог ,прекрасни неща видях в него .Браво!
    Поздрави от България!

    YanıtlaSil
  23. Tarifkolik/Öznur13 Şubat 2012 10:20

    Ellerine sağlık canım nefis görünüyor denemek isterim sevgiler..

    YanıtlaSil
  24. Canım öncelikle çok geçmiş olsun tatlım...
    Tarifin nefis olmuş ellerine sağlık. kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  25. geçmiş olsun , yaptığınız yemekler şifa olur inşallah...sevgiler

    YanıtlaSil
  26. harıka gorunuyor canım ellerıne sağlık sunum süper

    YanıtlaSil