28 Eylül 2011 Çarşamba

SEPET MAKARNA




Yine cok uzun aradan sonra herkese selam olsun...
en son bayramda eklemistim tam 1 ay olmus ,gunler bana gecmiyor gibi gelsede bloguma gelince gordumku baya hizli gecmis :) insallah su kalan 1 ayimda cok hizli gecsin istiyorum artik biran once :)

Tarife gelcek olursak bu yaptigim resimledigim tam 1 bucuk yil oldu belkide gecti ,ozaman blogum olmadigi gibi dusuncesi bile pek yoktu ,bende dogrusu pek bi kirli cikiyim her kiyidan koseden bi resim cikiyor :)

 9 ay olcak dogru durust bisey yapmadim ve hala cok eskilerden eklenecekler var, firsat buldukca gelip eklemeye calisiyorum, onceki resimler olduguda biraz belli oluyor,

Bu tarifimizi Sevgili Muhteremle Afiyetle'de gordum ve cok begenmistim,hatta bunu Almanya'dan annemler geldiginde yaptim cok begenmislerdi ,sizde benim gibi hep ayni degil degisik olsun isterseniz kesinlikle yapin derim.

 Tarifi aldigim arkadas buyuk salata kasesinde yapmisti ben bunlari tek kisilik kucuk firina dayanikli cam kaselerde yaptim kisi sayisina gore sizde dilediginiz sekilde yapabilirisiniz, sosunuda o besamel sos kullanmis ben normal firindamakarnaya yaptigim sosu yaptim siz dilerseniz besamel soslu yapabilirisini,yukarda orjinal tarifin linkini verdim zaten.






Bu makarnayi yapmak icin  biraz sabirli olmaniz gerekiyor.
Makarnalari dizmek, dokulmeden dizdiginiz yerde durmasini saglamak en zahmetli kismi.


Kullanilan malzemeler:
1 paket firin makarna
1 yemek kasigi margarin

ici icin:
300 gr koftelik kiyma
1 paket kofte harci yada dilediginiz baharatlar
1 yumurta


sosu icin:
1 kalip beyaz peynir
yarim su bardagi kasar rendesi
ince kiyilmis dereotu yada maydanoz
1 su bardagi sut
2 yumurta
1 cay bardagi sivi yag
tuz,karabiber

1 su bardagi kasar rendesi

Tarifin Hazirlanisi:
Makarnalari kaynayan tuzlu suda hafif diri olcak sekilde haslayin.
Uzerinden bol su gecirerek sogutun( makarnalarin soguk olmasi kaliptaki margarinin erimemesi icin cok onemli).
Firina dayanikli derin kaseyi yada tek kisilik kucuk kaseyi margarinle iyice yaglayin( tek kisilik yaparsaniz her seferinde ayri yaglayin erimesin). 
Yagladiktan sonra hemen dosemeyecekseniz kalibi buzdolabinda bekletin.
Isin en zahmetli kismi olan makarnalari dizmeye en dibinden baslayin tam ortasi acik kalabilir kucuk parcalarla ortasini kapatabilirsiniz.
Makarnalari gelisi guzel degilde, biten makarnanin pesinden digerini birlestirerek duzenli bir sekilde dizin ve dizme islemi bitince kalibi buzdolabinda 10 dk bekletin.
Kiyma, kofte harci,yumurta,kiyilmis maydanoz ve 1-2 cay bardagi su ile kofteyi yogurun.
kofteyi dizilmis makarnalarin uzerine makarnalari dusurmeden dikkatlice kapatin(makarnayi dusurmemek icin kofteyi elinizde sekil verip makarnanin uzerine yapistirabilirsiniz).
Kalan makarnanin uzerine sosu icin beyaz peynir,kasar peynir,kiyilmis maydanoz, sut,yumurta,sivi yag ve tuzunu karabiberini atip hepsini birlikte karistirin ve kaliptaki koftenin uzerine yeteri kadar yerlestirin.
Uzerine biraz kasar rendesi serpip tekrar ustunu makarnayla dizin.
Onceden isitilmis orta ayar firinda uzeri kizarana kadar pisirin
Makarna pistikten sonra kaliptan cikarinca yayilmamasi icin mutlaka kalibin icinde -
 dk dinlendirin.
Servis tabagina ters cevirip dilimleyerek servis yapin.
AFIYET OLSUN...








Daha once kalin ipten desenli battaniye'ye basladigim yarim resmini eklemistim, o suan bitti son isleri kaldi insallah tam halini eklicem.

Birgun onu orerken ip bitti magazaya gidip ip almam gerekiyor hemende gitmicektim ve evde kalin dantel ipi vardi bende yeni bi battaniye ormeye karar verdim bos durmaktan iyiydi
iste boyle tatli bi modele karar verdim ,yine buda yarim,yeni baslanmis hali daha  bu suslenipte altina baska renk kumas gececek insallah her iki battaniyenin tum halini eklerim.
buda diger battaniyemizin yeni baslanmis hali oluyor


 






27 yorum:

  1. Zahmetli bir makarna ama cok $IK gorunuyor, ellerinize saglik
    Vaktimin bol oldugu bir gun yapmaya calisicam bende

    YanıtlaSil
  2. ben çok sabırlıyım yaparım da kızım sabreder mı bılmem çok şık ve güzel bır makarna olmuş ellerınıze sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Merhaba Oznur

    Makarna tarifine çok memnun oldum.
    Bizim veletlerin en sevdiği yemeklerden olduğu için değişik gelecektir bu tarif.

    Battaniye görünümü hoş
    Eminim bitince daha güzel duracaktır.
    Sevgi ile yapılan her şey güzel oluyor:)
    Ellerine sağlık

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Bu aralar bloglarda uğraştırıcı yemek tarifleri görünce ben bunları yapacak sabra sahip değilim diye geçiriyorum içimden. MaşAllah demek istiyorum size. Hem de kişi sayısına göre tüm kaseleri böyle dizmek kolay olmasa gerek. Ama görüntü çok güzel tabii. Uğraşmaya değmiş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. yapması zor gibi gözüksede yemesi eminim çok lezzetlidir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  6. çok şık bir sunum

    eline sağlık olsun

    sabırlı olduğum bir gün denerim inşaAllah :)

    YanıtlaSil
  7. makarna harika görünüyor.. gerçekten çok şık..

    YanıtlaSil
  8. Camım müthiş bir makarna olmuş emeğine ve yüreğine sağlık .sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Canımmm ellerine sağlık makarna harika olmuş bende not almıştım denemek henüz kısmet olmadı:)))Sev
    giler...

    YanıtlaSil
  10. bu makarna değil adeta bir şiir şiir

    YanıtlaSil
  11. ayyyy ne güzel olmuş canım yaa:)
    ellerine sağlık olsun:))
    uğraşmalarına değmiş:))
    sevgiler..
    kendine dikkat et:)

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Öznur,
    Tarifi beğenip, denemene çok sevindim.
    Ellerine sağlık, makarna nefis görünüyor.
    Tek kişilik olarak hazırlamak servis açısından kolaylık olmuştur.

    YanıtlaSil
  13. ellerinize sağlık gerçekten bu tarif %100 marifet ister, harika olmuş göreseli de şahane
    sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Çok orjinal bir şey olmuş bu ya. Ellerinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  15. BU makarna tam sabır işi ama görüntü bır harıka,ellerınıze saglık sunum tek kişilik olunca bence daha ıyı olur.Hafta sonu denıyecegım bır çok tarifiM oldu:)

    YanıtlaSil
  16. merhabalar canım zahmetli falan ama muhteşem olmuş harika görünüyor
    ellerine sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  17. süper leziz görüntü ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  18. ne kadar güzel bir görüntü olmus böyle ellerine saglik bayagi emek isteyen bir sey ama cok güzel fikir

    YanıtlaSil
  19. ellerine saglık harika duruyor eminim ki tadı da öyledir ,tarifi kaydediyorum :)

    YanıtlaSil
  20. Tarifkolik..3 Ekim 2011 09:27

    Gerçekten sabırlıymışsın adaşım ben ancak bir tatlı yapıyorsam bu kadar uğraşabilirim :)) Elleirne sağlık..

    YanıtlaSil
  21. Çok hoş gerçekten ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  22. sempatikm ellerine sağlık birtanem...gözlerim bayram ediyor sayfana her uğradığımda maşallah hem sabrına hem marifetine cnm..rabbime emanetsin..ayrıca rabbim hayırlısıyla kurtarsın kolaylıkla inşallah..meleğini kollarına sağlıkla alman dileğiyle..kocaman öpüyor sevgiyle kucaklıyorum kardeşim..

    YanıtlaSil
  23. tarif de battaniye de süper.. elelrine sağlık..

    YanıtlaSil
  24. çok entresan bir tarif olmuş!
    ekledim bunu deneyeceklerime ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  25. Arikovani gibi olmus çok seker :) firin makarna hangi marka aliyorsun canim? Turk marketlerde yok çunku

    YanıtlaSil
  26. ben hep turk marketlerinden aliyorum markasi filiz yada ankara oluyor, zaten firansizlarda olmuyor yada ben hic gormedim

    YanıtlaSil
  27. maşallah size nazar değmesin çook memnun oldum takipteyim

    YanıtlaSil