ilk olarak kizarmis dondurmayi nasil ogrendigime gelirsek
1 seneyi gecti sevgili arkadasim Pepela sayesinde ogrenmis oldum,ozaman gordum hep aklimda kaldi bir turlu yapma sansim olmamisti
Artik yaz geldi tam dondurma zamani derken biraz aklima dondurma kizartmasi geldi denemek istedim ,arkasasimin tarifinden biraz daha degisik yaptim sanirim,burdan ona tesekkur ettim bu guzel tarifi icin.
Bu tarifte ozellikle sert dondurma secilmesi gerekiyor (maras dondurma) olabilir Avrupadakiler icin se ben (Häagen-Dazs) kullandim,sanirim bu dondurma turkiyede de cikti, normal dondurmalar olursa hemen eriyor
Simdilderde hergun olmasada bikac gunde bir kizarmis dondurma yapiyorum biz cok seviyoruz
Dolabimda hep hazir duruyor ,onceden hazirliyorum yapcagim zaman hoppp isitilmi yaga atiyorum hem sicak hem soguk nefis bi tatli cikiyor ortaya.
Kullandigim dondurma ve misir gevregi (Corn Flakes)
Kullanilan Malzemeler:
1 kutu vanilyali dondurma (maras veya Häagen-Dazs dondurmasi)
1 paket misir gevregi (Corn Flakes)
cok az tarcin
2 tane yumurta
kizartmak icin aycicek yagi
cikolata sos vaya bal
Tarifin Hazirlanisi:
Dondurmayi buzluktan cikarip kasikla buyuk paca alip elimizle yuvarlayip 6 top dondurma yapiyoruz.
bu dondurmalari buzdolabina koyup 15 dk kadar bekletiyoruz.
o arada corn flakesi robota koyup iyice parcaliyoruz,icine biraz tarcin katip bunun birazini bir tabaga alip dondurmalari dolaptan cikartip bu gevrege iyice dondurmanin her yerini kapliyoruz.
dondurmalari bir tabaga koyup uzerini posetle kapatip 1 gece buzlukta bekletiyoruz.
daha sonra bunu cikarip 2 yumurtayi bir kapta cirpiyoruz,diger kaba corn flakeslerin kalanini koyup
dondurmayi ilk yumurtaya bulayip sonra corn flakesle heryerini iyice kapliyoruz tekrar tabaga koyup buzlukta 4-5 saat donmasini bekleyip,dondurmayi kizartcagimiz zaman kucuk ve derin bir tencereye veya tavaya,bolca yagi koyup yagi iyice isitiyoruz
cok isinan yagin icine hemen dondurmayi atip 8-10 saniye kizartip servis tabagina alip uzerine bal veya cikolata sosla servis yapip bekletmeden yiyoruz.
AFIYET OLSUN..
çok çok çok nefis görünüyor ellerine sağlık.
YanıtlaSilcanım çok ilginç birşey olmuş cidden:) ellerine sağlık diyorumm:))
YanıtlaSilsunum çok güzel..
sevgilerimle..
Kızım da hafta sonu arkadaşlarıyla dışarıda yemiş kızarmış dondurmayı ve çok beğenmiş. Tevafuk herhalde, tarifiniz de üstüne geldi. denemeye değer.
YanıtlaSilÖznurcum bende bu harika lezzeti şe
YanıtlaSilfimizle beraber Algida Workshopta yapmış ve tatmıştım.Gerçekten hari
ka ellerine sağlık öpüyorum..
bayıldığım bir lezzet ama hiç kendim cesaret edipte yapamadım.ellerinize sağlık
YanıtlaSilTablo gibi görünüyor. Nefis ve iştah açıcı ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSaygılar.
ellerine sağlık ben bir kaç yerde yedim ama pek sevemedim ...bu tarfle deneyip sevebilirim belki:)
YanıtlaSilDondurma kızartmayı hep duyar okurdum ama kesin kızarırken içi erir diye düşünürdüm, resimde de görülüyor ki demek erimiyormuş, eline sağlık.
YanıtlaSilhimm çok güzel gözüküyor...ağzım sulandı :) ellerine sağlık :)
YanıtlaSilMmmm çok da güzel olmuş!(Daha önce de söylediğim gibi)Denemene ve beğenmene sevindim.Ellerine sağlık kardeşim.
YanıtlaSilÖznur'cuğum canım muhteşem bir görüntü olmuş.ellerıne sağlık.hiç dağılmamış.erimemiş bunu yapmakta bir marifet.senın gıbı becerıklı olmak gerekıyor:)sevgiler tatlım
YanıtlaSil¤ Gizemli Tatlar canim tesekur ettim begendigin icin
YanıtlaSil¤ Kalpkurabiye Deniz evet canim ilk duyuldugu zaman cok ilginc geliyor insana ama degiyo :)
tesekkur ettim yorumun icin
¤ Sarkac hani kalp kalbe karisi denilirya,bunda da dondurma dondurmaya karisi oldu sanirim :)
tesekkur ettim canim
¤ Derya bende sana tesekkur ettim canim guzel yorumun icin
¤ Umutluhayat canim cesaret etmeye deger bence ,bende senin gibi cesaret edemezdim ici kesin erir diye ama simdi devamli yapiyorum
yorum icin merci canim
¤ Fuat bey sizinde gonlunuze saglik cok tesekkur ettim eksik olmayin
¤ Yemek Vakti Aylin aslinda dondurma kizartma degisik sekillerde yapiliyor
benim annemlerde bi otelde yemi kenari hamur kapliydi bu sekilde degildi diyor,ama tabi onlar begenmisti,senin yediginde bu sekilde olmayabilir,bunu denersen eminim begenirsin
sanada tesekkur ettim canim
¤ Melike evet canim genelde hep duyulmustur ama cok kisi gercekten cesaret edipte yapmiyor ,nasil olsa erir diye, bende bunun yaparken duuncem insallah erimez diyeydi ve erimedi tabi biraz beklerse eriyor,goruldugu gibi ben bunun daha bu sicaklarda resim cektim erimemis hali :)
bunun icin ozel sert dondurma olmasi gerekli ,diger puf noktalarina dikkat edilince hic bisey olmaz
guzel yorumun icin tesekkur ettim canim
¤ Selincim tesekkur ettim canim kusura bakmazsin insallah canin istediyse
¤ Cafe Pepela tesekkur ettim canim yorum icin
sayende ogrenmis oldum bu guzel lezzeti
¤ Tulincim canim benimya cok tesekku ettim guzel yorumun icin eksik olma
beceri yonunden sen hic asagi kalmazsin bunu biliyorum :)
Sevgilerimle...
mükemmel bir görüntü..denemeye değer..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor ellerine sağlık..Sevgiler..
YanıtlaSilTi faccio i miei complimenti per il tuo blog, è molto bello e le foto e ricette sono stupende!
YanıtlaSilE' stato un piacere conoscere le tue pagine!
Ciao
Merhaba, tek kelimeyle muhtesem bir görüntü..Tadida kesin öyledir..Fotograf yarismasina girebilecek nefis bir cekim cook sevdim..
YanıtlaSilSevgiler
Cali
Ellerine sağlık canım. Pepeladada gördüm ama hiç denemedim. Bir değişiklik yapsam fena olmaz sanırım:)
YanıtlaSilaklım kaldı bu kzıarmış dondurma da yaa :D
YanıtlaSilellerine sağlık süper görünüyor..
tamam ikinci fotoda tarif anlamlandı yapılabilir hale geldi aklımda
YanıtlaSilellerine sağlık
hepinize tek tek tesekkur ettim guzel yorumlarinizdan dolayi
YanıtlaSileksik olmayin
Sevgiler..
Hay allah razı olsun öznurum...dışarda her yememde iyice inceliyorum kafamda planlar yapıyordum...ama ben fırında sanıyordum nasıl olur ki diyordum..diyordumda diyordum:))))artık düşünmeden senin taifinle durmak yok yola devam diyorum:)))eline sağlık canım...
YanıtlaSil