27 Temmuz 2010 Salı

TÜRK USULÜ SUŞİ (Sushi)


Sushi haşlanmış ve soğutulmuş pirincin içersine çiğ balık dilimleri veya deniz mahsulleri eklendikten sonra Japonya' ya özgü bir kurutulmuş yosun yaprağına sarılarak hazırlanan Japon spesiyalitesidir.
Bende dusundum turk usulu sushi yapmayi bizde kurutulmus yosun olmadigi icin aklima gelen bizim damak zevkimize gore evde olan malzemeleri kullanmak istedim
Orjinalinde kullanilan cogu malzemeleri koydum sade pastirma ,pulbiber,maydanoz,pulbiber haric :)
Pirincini pisirken yine turk usulu normal pilac pisirir gibi tabi daha lapa olcak sekilde
Cok zamandir dusundugum yapmak istedigim seydi sushi en sonunda yaptim ortaya cok guzel rengark bir sey cikti
Ozel gunlerinizde aperatif olarak yapabiliriisniz cok degisik renkli olur, tabi icindeki malzemeleri siz kendi istediginiz gibi koyabilirisiniz.

Bu guzel turk usulu sushi tarifimi Sevgili  Minti'nin 'nin duzenledigi sahur lezzetleri etkinligine gonderiyorum.


Kullandigim malzemeleri resimli olarak cektim ozel miktar vermeyecegim siz kendiniz ayarlayabilirisiniz.

Kullanılan Malzemeler:
Somon fume
Pastirma
Havuc
Salatalik
Avakado
Maydanoz
Misir
Hashas
Corekotu
Pulbiberi

Pirinc lapasi icin:
1 su bardagi pirinc
2,5-3 su baradagi su
3 yemek kasigi tereyag
tuz



Pirinc lapanin yapilisi:
Pilav tavasina yagi koyup biraz isitip iyice yikanmis pirincleri koyup kavruyoruz
uzerine tuzunu ve uyunu koyup kaynatip kaynadiktan sonra altini iyice kisip pisirmeye birakiyoruz
pilac pisince uzerine pecete koyup dinlenmeye  ve sogumaya birakiyoruz.

Sushinin yapilisini ise tek tek resimli yapmaya calistim hem yazili hem resmli anlatmak istedim
ilk olarak salatalik,avakado,havucu ince uzun dilimliyoruz,yine bir havucu rendeliyoruz, maydanozu kiyiyoruz


Patirmali sushinin yapilisi:
strec film uzerinde pastirmalari sirayla biraz ust uste gelecek sekilde diziyoruz,uzerine soguttugumuz pirinc lapasindan biraz koyup heryerini elimizle kapatiyouz,uzerine havuc rendesi salatalik koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.



Havuclu sushinin yapilisi:
strec film uzerine pirinc lapasindan biraz koyup dikdortgen olcak sekilde elimizle duzeltiyoruz uzerine havuc dilimi ,avakado,misir koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz, filmis acip kenarlarina ve uzerlerine havus rendesi koyup yine strec yardimiyla heryerini kaplayip,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.



Hashasli ve Corekotlu sushinin yapilisi:
strec film uzerine pirinc lapasindan biraz koyup dikdortgen olcak sekilde elimizle duzeltiyoruz uzerine havuc dilimi ,avakado,salatalik,misir koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz, filmi acip kenarlarina ve uzerlerine corek otuyla hashas serpip yine strec yardimiyla heryerini kaplayip,ustlarine biber tane salatalik yerlestirip  filmle duzeltip ,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.

 
 
Maydanozlu sushinin yapilisi:
strec film uzerine pirinc lapasindan biraz koyup dikdortgen olcak sekilde elimizle duzeltiyoruz uzerine bikac pastirma koyup, havuc dilimi ,avakado,misir koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz, filmi acip kenarlarina ve uzerlerine kiydigimiz maydanozu serpip yine strec yardimiyla heryerini kaplayip,ustlerine biber tane havuc dilimi yerlestirip yine filmle duzeltip ,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.

 
 
Somonlu sushinin yapilisi:
strec film uzerinde somon fumeyi duzgun bir sekilde diziyoruz,uzerine soguttugumuz pirinc lapasindan biraz koyup heryerini elimizle kapatiyouz,uzerine biraz pulbiber serpip havuc dilimi,salatalik,avakado koyup,strec film yardimiyla sıkıca sariyoruz,film uzerinden alip 2 cm kalinliginda kesip servis tabagina aliyoruz.






26 yorum:

  1. Ellerine sağlık,süper olmuş,çekimlerde çok iyi, hemen denemek isterim.Sevgilerrrr.Öptüm....

    YanıtlaSil
  2. Türk usulu suşı daha güzel olmuş :))
    ellerine sağlık canım renkli renki iştah acıcı Ramazanda iyi gider bunlar bire lokmalık :)

    YanıtlaSil
  3. bunlar ne güzel resimler ellerine sağlık bayıldım bayıldımmm

    YanıtlaSil
  4. Muhteşem olmuş tebrik ederim. Ellerinize,emeğinize sağlık. Ne kadar canlı ve leziz görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. HARİKASIN!!!!!

    muhteşem görünüyor..

    YanıtlaSil
  6. gerçekten başarılı bir yaklaşım olmuş. çok renkli görünüyor. lezzetinin de güzel olduğuna eminim. sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. guzel yorumlariniz icin hepinize tek tek tesekkur ettim eksik olmayin
    gercekten cok renkli leziz birsey cikti ortaya
    en fazlada pastirmali olana bayildim ben :)

    YanıtlaSil
  8. Tariflerin hepsi birbirinden güzel olmuş. Fotoğraflar da çok başarılı.Hepsini çok beğendim aralarından ayrım yapamadım. İlk fırsatta deneyeceğim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Fotoğraflar çok hoş olmuş, anlatımda çok güzel.. Ellerine sağlık.. Değişik bir tarz olmuş.

    YanıtlaSil
  10. rengarenk ne güzel olmuş hepside. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. ne hoş görüntüler çıkmış ortaya,
    ellerine sağlık canım
    sevgi dolu öpücükler

    YanıtlaSil
  12. midem çok hassas ama gene denenecek listeme aldım bu tarifleri
    bu arada tüm malzemelerin olduğu fotoğrafla başlayıp tam bir görsel şölen olmuş yemesem bile içimde kalmayacak neredeyse
    ellerinize sağlık
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Yer miyim bilemiyorum ama görüntü süper, eline sağlık, çok emek vermişsin.

    YanıtlaSil
  14. 100de yüz değil 100de 10000000000000000000.... marifet. Allah nazardan saklasın

    YanıtlaSil
  15. nasil istah acici gozukuyorlar,misafir sofralari icin ideal.resimlerin kalitesi ise ayri bir istah aciyor,

    YanıtlaSil
  16. ayrı ayrı lezzet canımm emeklerine sağlık.

    YanıtlaSil
  17. ne kadar da güzel gözüküyor,suşi denilince aklıma ilk öghh çiğ balık mı düşüncesini sildi valla :) ellerinize sağlıl

    YanıtlaSil
  18. Tabi ya susi illa da cig balikla olmaz ya, somon füme de pastirma da cok uygun malzememeler.

    Tadini merak ediyorum ve insallah önce orjinalini sonra da bu tarifleri deneyecegim.

    Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
  19. cok tesekkur ettim arkadaslar o guzel gonulden yaptiginiz yorumlariniz icin
    icindeki pilavi bildigimiz tereyagli pilav seklinde yaptim
    belki orjinalindeki gibi haslayip yapsaydim fazla yenmezdi sanirim

    YanıtlaSil
  20. Hayatım,bu kadarına da pes.. Bunlardaki renk cümbüşünü başka bir yerde görmedim ben..Hayalgücünün sınırları zorladığı bir görüntü var ve ben ağzım açık bakakaldım.. pastırmalısı, çörekotlusu hepsi hepsi favorim.. Gidip bu malzemeleri bulmalıyım..Gidiyorummmm.

    YanıtlaSil
  21. sukrancim canim beni cok tesekkur ettim ne guzel yorum yapmisin eksik olma tatlim
    yaparsan insallah begenirsiniz
    yine yorumunu beklerim

    YanıtlaSil
  22. TARİF ALMAYA GELDİM BU LEZZETİ GÖRDÜM.ŞUANA KADAR İLK SENDE GÖRÜYORUM İNAN.HELAL OLSUN DİYORUM.GERÇEKTEN NEFİS İŞLER ÇIKMIŞ ORTAYA.ÇOK BEĞENDİM BU TARFİFİNİ TAAA EN İÇTEN SÖYLÜYORUM BAK.10 ÜZERİNDEN 10 VERİYORUM SANA...

    YanıtlaSil
  23. canım çok beğendiğim bu lezzeti bana gönderdiğin için teşekkür ediyorum.sana yeniden bir kez daha helal olsun iyorum.çok başarılı bir mutfak çalışması.ellerine sağlık.sevgiler.tarifini en sonlara saklıyorum.yayınlayacağım bu gün.sevgiler

    YanıtlaSil
  24. Tebrik ediyorum hayran kaldım, en kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  25. kardeşimin nişanına aperatif olarak yapacağım

    YanıtlaSil