14 Haziran 2010 Pazartesi

KREM ŞANTİLİ CHEESECAKE






 Cheesecake cok seviyorum en cok sevdigim pastadan birisidir,normalde kremali tatlilari severim bide krem santili olunca tadina bin kat tad katiyor.
Daha once hic yemedim diyosaniz hic durmayin yapin,kesinlikle tavsiye ettigim bi pastamdir.
Bu tarifi Mutfaktayım'ın ev sahipliğini yaptığı Krem Şantili Tatlılar Etkinliğine katildim
Etkinligi gormek istiyorsaniz burdan bakabilirsiniz
http://mutfaktayimm.blogspot.com





Kullanılan Malzemeler:
Taban icin:
25 tane veya 200 gr kakaolu petit beurre
100 gr tereyag yada margarin
bikac kasik sivi yag

Krema icin:
500 gr labne peyniri
(Fransadakiler icin)
fromage St. Moret
200 gr cig krema (1 kutu)

4 yemek kasigi sivi yag
2 su bardagi  toz seker
4 yumurta
4 yemek kasigi(silme)nisasta
2 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi portakal veya limon kabugu rendesi

Uzeri icin:
1 paket krem santi
1 su bardagindan az soguk sut
kivi,cilek,muz

Tarifin Hazırlanışı:
Biskuvileri robotta iyice parcalayip bir kaba aliyoruz,uzerine erittigimiz tereyag ve sivi yag dokup iyice yoguruyoruz,bunu kelepceli bir kalibin altina bastirarak seriyoruz.
Krema icinse ilk once yumurtalarin beyazlarini ayirip iyice mikserle kopurtup dolaba koyuyoruz
baska bir kapta yumurta sarisi sekeri iyice cirpiyoruz uzerine labne peyniri cig krema dokuyoruz yine karistirip kalan nisasta,sivi yag,limon kabugu rendesi ve limon suyu hepsini katip iyice mikserle cirpiyoruz
kopurttugumuz yumurta aklarini dolaptan alip bu karisima kasik kasik katarak hafifce karistiriyoruz alttan usten yavas yavas alip kopukleri sondurmeden kasik kasik ekliyoruz, hepsini yaptiktan sonra kaliba biskuvilerin uzerine dokuyoruz
isitilmis firina verip ilk once biraz fazla ayarda 10 veya 15 dk kadar bekletip sonra ayarini biraz kisip yaklasik 1,5 veya 2 saate yakin pisiriyoruz
pisince alip iyice sogumasini bekliyoruz
uzeri icinse krem santiyle sutu karistirip iyice cirpip biraz dolapta bekletiyoruz,iyice soguyan cheesecakelerin uzerine duzgunce surup kenalari icin biraz krema torbasina koyup susuluyoruz
ve meyveleride guzelce yerlestirip dolapta bikac saate dinlendirip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN...






14 yorum:

  1. selam arkadaşım beni izlediğini görüp tanımak için gelmiştim bloğundaki lezzetler ve sunumlara bayıldım ellerine sağlık maşaallah ayrıca resimler harika
    birde bu pastayı bana etkinlik içinmi yaptın acaba diye sormak istedim çünki nefis bir pasta olmuş arşivde bulunmasını isterdim doğrusu sevgileeeer:)

    YanıtlaSil
  2. offff offff muhteşem bir görüntü. bunu mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. offff offff muhteşem bir görüntü. bunu mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok değişik ve leziz gözüküyor. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. oooo ne muhteşem bir görüntü. denemek lazım.

    YanıtlaSil
  6. papatya68 guzel yorumlarin icin cok tesekkur ettim
    ozaman bloguma hosgeldin :) daha iyi tanisiriz insallah
    bunu etkinlik icin yapmamistim misafirlerim vardi onlara yaptim ,etkinlige baska bir tarifle katildim zaten :) once olsaydi bununla katilirdim

    YanıtlaSil
  7. su.ay
    hobicell
    handan
    arkadarlar sizlerede cok tesekkur ettim eksik olmayin
    denersenizde yine yorumlarinizi beklerim

    YanıtlaSil
  8. Çok güzel görünüyor,çekmler süper,ellerinize sağlık,sevgilerrrrr.....

    YanıtlaSil
  9. ooooo süper olmuş görüntü muteşem ellerine sağlık....
    sevgiler.....

    YanıtlaSil
  10. cok tesekkur ettim guzel yorumlariniz icin

    YanıtlaSil
  11. Harika görünüyor ,ellerinize sağlık..

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. görüntü harika iştah açıcı
    ellerine sağlık canım asla hayır diyemem böyle bir lezzete
    sevgiler

    YanıtlaSil
  13. super gorunuo ne desem az olur cheese cake icin burda starbucksta yiyebiliorm en guzel cheesecake bana gore ordakiler ama seninkinle ayni gorunuo deniycem bole kabarik kalmicak biliorm ama deniycem sonucu yazarim bu arada bn nie goremedim tarifi die dusunuodumda sey dedim oznurun site o kadar cok faydali seyle doluki hangi birine bakacaimi sasiriorm gercekten faydali oluosn bi cogumuza tesekkurler tekrar!

    YanıtlaSil
  14. Sanemcim tesekkurler canim, yap seninkide boyle olsun hatta yedigin cheesecake'lerden daha guzeli olur insallah
    aslinda cok fazla tariflerimde yok azcik bakinca cikiyor, birde cok onceleri ekledigim bi tarif oldugu icin gormemisindir
    bu arada diger yorumda mascarpone kullanabilirmiyim demisin bence kullanma cunku mascarpone tam kaymak kivaminda en iyi tiramisuya yakiyor, ben daha once yaptim mascarponeli cheesecake ama cok agir oldu ,normal yedigim gibi yiyemedim
    en iyisi yukarida yazdigim kreme peyniri kullanirsin, zaten St. Moret her yerde oluyor
    Faydali olabliyosam ne mutlu bana cok sevindim opuldun :)

    YanıtlaSil