Kış aylarında ve tam ayva zamanında yapılacak en güzel ve en hafif tatlı sayılır.👌🏼
Hiç gıda boyası kullanmadan rengi en doğalından katkısız hemde 😍
Ayva Tatlısı Tarifi ( Katkısız doğal rengiyle)
Malzemeler:
💫3 tane ayva
💫12 kaşık toz şeker (her yarım ayvaya 2 kaşık olacak şekilde)
💫2,5 su bardağı su
💫6-7 tane karanfil
💫Su ve yarım limon
Üzeri için
💫krem şanti
💫Ceviz
💫Fıstık tozu
Yapılışı:
💫Ayvaları yıkayıp ortadan ikiye bölün.
💫Orta çekirdek kısmını çıkartıp çekirdeklerini ayırın.
💫Kabuğunu soyup ayırın.
💫Ayrı bir kaba su ve yarım limon suyu sıkıp ayvaları suda bekletin.
💫Derim bi tencere yada tavanın altına ayvanın kabuklarını koyun.
💫Üzerine ayvanın çekirdeği ve karanfil koyun.
💫Onların üzerine ayvaları dizin ve her yarım ayvaya 2 şer kaşık şeker serpin.
💫Son olarak suyu ekleyip kapağını kapatıp kaynatın.
💫Kaynadıktan sonra altını kısıp bir saat kadar rengini alıp yumuşayana kadar pişirin.
💫Piştikten sonra soğumaya bırakın.
💫Servis öncesi orta kısmın ceviz ,krem şanti ve fostık tozu ile süsleyip servis yapın.
💫Dilerseniz üzerine kaymak yada dondurma koyup servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun...
Ayrıca diğer tariflerimi youtube kanalımda videolu olarak izleyebilirsiniz. Buradan http://youtube.com/c/100de100marifett youtube kanalımdaki diğer tariflerime bakıp abone olmayı unutmayın :)
harika görünüyor elinize sağlık :)
YanıtlaSilÇok şirin görünüyor herşey elinize sağlık
YanıtlaSil