9 Ekim 2010 Cumartesi

ELMALI YILDIZ MİLFÖYLER


Blogumu acali 4 ay oldu ,ilk ay evdeydim rahat rahat ilgilenebiliyordum ,istedigim tariflerimi hemen aklimdayken kalkip uyguluyordum
ama ilk aydan sonra daha onceden 5 haftalik staj yaptigim bir modaci'da ise basladim
isimden okadar cok memnunum ki Allah herkese boyle guzel is nasip etsin
hic patron isci iliskisi yok ,aksama kadar gunum oyle hizli geciyorki ne zaman kac ayi doldurdum anlamadim
 sadece zor olan yeri, yolu uzun olmasi ise baslamak icin evden 1,5 saat onceden cikip bukadar zaman sonrada eve giriyorum,eve o hizla gelip yemek hazirlama yeme icme kaldirma derken az nete bakim derken yatma zamani geliyor
cumartesi kendi is yerimiz var tum gun orda calisiyorum yine dikis uzerine
e tabi bi pazar gunum kaliyor ,buda bir haftalik ev temizligi utu derken o gunumde full geciyor
o araya bir tarif sigdirabilirsem yapmaya calisiyorum

blogumu basta acarken marifet olarak actim ,meslegimde dikis oldugu icin baya bilgim var ve gunluk is yerinde harika seyler dikiyoruz, tabi kendime bisey yapmaya zaman kalmiyor
yaptiklarimizi eklemek istiyorum ama marka oldugu icin patronumuz resimler icin izin verirmi bilmiyorum
eger bunun icin izin alirsam bundan sonra yemeklerle birlikte diktigimiz guzel guzel modellerde olcak yine benim yapimlarim ,blogumun adina deger olmasi icin :)

bu ekledigim tarifler genelde ise baslamadan onceki yaptigim tariflerdi ,hepsini hazir makinamda zamanim olunca acip ekliyorum
ve aklimda daha okadar guzel tariflerim varki ,insallah zaman buldukca yapip sizlerle paylasicam tek tek

tariflerime okadar guzel yorumlar yaziyosunuzki inanin buna cok seviniyorum 
cok zaman cevap bile yazmaya zamanim olmuyor
elimden geldigi kadar sizlerin blogunu ziyaret etmeyi ,o guzel yaptiginiz lezzetleri gormek gozlerimi doyurmak istiyorum bazen ziyaret edemiyorum insallah kusuruma bakmazsiniz.

vee bunuda soylemeden gecemicem icimden geldi :)
 Sevgili can arkadasim ,dostum,bacim biricik Pepelam onu cok sevdigimi birbirmize olan destegimizi sevgimizi 
bu guzel arkadasligimizin hic bitmemesini ve omur boyu surmesinin devamini hep diliyorum...


Bugun Cuma hepinize hayirli cumalar olsun diyerek bu guzel gunde guzel ve cok basit yine oncden yaptigim
gorunusuyle degisik bir tarifimi eklemek istiyorum
bunu ise bir komsuma giderken yapmistim ,evde 3 tane elmam vardi ne yapsam diye dusunuyordum
hep aklimdaydi bu sekli uygulamak, evde de hazir milfoyler vardi hemencik yaptim
komsumuzun misafirleri vardi hepside cok begendi ,tabi bende cok sevdim zaten elmali olan herseye bayilirim
bu guzel tarifimide eklemek bu gune nasipmis diyerek tarifimize gecelim.

Elmali yildiz milfoylerimi Sevgili Guloanne'nin  duzenledigi milfoylu tarifler etkinligine gonderiyorum.




Kullanilan Malzemeler:
9-10 tane milfoy hamuru
3 tane elma

1 cay bardagı seker
1 cay bardağı dövülmüş ceviz
tatlı kaşığı tarçın

uzeri icin:
yumurta sarisi
tane findik
sonrasinda pudra sekeri

Tarifin Hazirlanisi:
ilk olarak bir tavaya soyup rendeledigimiz elmayi koyup uzerine tozseker dokup elmalar biraz suyunu cekene kadar kavuruyoruz,sonrasinda icine tarcin ve ceviz katip iyice suyunu cekince sogutmata bikakiyoruz
milfoy hamurunun her  karesini biraz alttan biraz ustten az az kesiyoruz,koseler ucgen kesilcek ortadan 1 cmden fazla kalcak sekilde(resimlerde goruldugu gibi)
uzerine biraz elmali harctan koyup kestigimiz koselerin karsilikli iki tarafini birbirine yapistirip,diger karsilikli koselerine uzerine yapistiriyoruz
uzerine bir findik koyup,yaglanmis veya yagli kagit serilmis tepsiye hepsini dizip uzerine yumurta sarisi suruyoruz
onceden isitilmis orta ayarda firinda milfoylerin alti ustu kizarana kadar pisirip,firindan cikardiktan sonra sogumaya birakiyoruz
en son uzerine pudra sekeri serpip servis yapiyoruz.
AFIYET OLSUN..


 






45 yorum:

  1. Can arkadaşım.
    Bu yola umut,heyecan ve en önemlisi 'dostlukla' başladık,öyle de devam edelim inşaAllah.
    Allah utandırmasın,her daim sevgi ve muhabbetle donatsın hepimizi.Nazarlardan saklasın.
    Hem çalışıyor,hem öğrencilik yapıyor,dikiyor,pişiyorsun daha ne olsun.Rabbim nice maharetler lutfetmiş.Sen mutlu,sağlıklı ol tek,biz bekleriz bu cici mamaları.Uyumadan önce bir bakayım dedim,bu kadar olur,sözleşmişiz gibi :) Kulaklarım boşuna çınlamamış..

    Elmalı milföylere bayıldım, zaten biliyorsun elma ve tarçın ikilisine hayranım,süper görünüyor.
    Ellerine,gönlüne sağlık..

    Ebeden ve daima bir olmak,bu muhabbeti cici dostlarla buluşturmak umuduyla

    :*

    YanıtlaSil
  2. öznurcum muhteşem bir şey olmuş..
    gerçektende işin zor bir pazara neyi sığdırabilirsinki...? kolaylıklar diliyorum canım..

    YanıtlaSil
  3. bayıldım,muhteşem olmuş.Eline sağlık..

    YanıtlaSil
  4. mutlu ol, sağlıklı ol ama böyle güzel tariflerini kesme arada vermeye devam et yeter
    elmalı milföyü duymuştum ama bu nefis halini bilmiyordum ellerine sağlık canım gerçekten harika gözüküyor
    marka belirterek yayınlayabilirsin belki hem reklamı da yapılmış olur yoğunluk olsa da ucunda sevgi ve mutluluk varsa herşeye değiyor
    herşey gönlünce olsun canım sevgiler

    YanıtlaSil
  5. günaydın arkadaşım süper süper süper yüreğine sağlık

    YanıtlaSil
  6. BAYILDIM BU GÖRÜNTÜYE...ELLERİNE SAĞLIK..EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM:)

    YanıtlaSil
  7. Delicioso y precioso. Que maravilla.

    Saludos

    YanıtlaSil
  8. Öznurcuğum,maşallah sana,milföy ancak bu kadar güzel bir görüntüyle sunulabilirdi..Ellerine emeğine sağlık..İşini sevmen çok güzel,insan yaptığı şeyi sevince uzaklar yakın oluveriyor.
    Ben de yeni yeni öğreniyorum dikiş dikmeyi,diktiklerini paylaşırsan senden çok şey öğrenicemi düşünüyorum..En kısa zamanda paylaşımlarını bekliyorum..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Öznurcum aynı dert bendede var ama benim pazarımda yok :)kendi işim oldğu için hafta sonumda dolu...Ev işlerimi akşamlara sığdırıyorum...Allah hepimize kolaylık versin Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. harika bir görüntü. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  11. j'ai beaucoup aimé, bravo pour votre travaill, je importe la recette avec moi en esperant être à le hauteur, merci beuacoup de partager avec nous, vos merveille!
    merci

    YanıtlaSil
  12. Görüntü şahane, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. şekli çok ilginç olmuş yapım aşamalarının fotoğraflarını koyarak iyi yapmışsın fikrimiz oldu
    ben elmayla milföyü birbirine çok yakıştırıyorum
    ellerine sağlık arkadaşım

    YanıtlaSil
  14. öznurcum ne diyeceğimi bilemiyorum.şahane olmuş.nasıl yapıldığını anlatmasan şaşırıp kalmıştım.senin blogun gerçek bir mmarifet blogu ellerine sağlık tekrar.ama lütfen bu güzel marifetlerden bizi mahrum bırakma.sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Nefiss olmuş ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  16. Öznurcuğum tarif harika ama görüntü muhteşem çok çok beğendim ellerine sağlık canım. Bu arada yoğun temponda sana kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  17. Bu kadar işin arasında blogu yürütebilmek de %101. marifet. Hem milföyün şekline hem de desen kombinasyonuna bayıldım.

    YanıtlaSil
  18. görüntüsü çok çok güzel ellerine sağlık ,iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  19. Harika olmuş..Çok beğendimm..

    YanıtlaSil
  20. merhaba harika olmus ellerinize saglik. rica etsem bu tarifinizle pasasoframin dogum günü etkinligine katilirmisiniz.
    saygilarimla iyi pazarlar

    YanıtlaSil
  21. canım arkadaşım ,maharetli öznurum ellerin dert görmesin tatlım.hay sen aklınla bin yaşa.en kısa zamanda denemeliyim ben de.süper görünüyor canım benim.memleketten yeni geldim.yokluğumda bloğumu yalnız bırakmadığın için teşekkür etmeye geldim vefalı dostum.çok öpüyorum seni.muhabbetle inşallah canım...

    YanıtlaSil
  22. çok şık görünüyor çok
    ellerine sağlık canımmm
    çok çok kocaman öptümmm

    YanıtlaSil
  23. muhteşem! olsada yesem.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  24. Yeni işin hayırlı olsun. Tart çok şık özellikle yapılışını vermen çok iyi olmuş bende deneyeceğim.

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  25. Oznurcum ellerine saglik.. Hep elmali milfoy yaparim ama ayni sekillerde yapmak sIkIcI oluyordu. Bu model hem kolay hem cok guzel.. Ilk milfoy yapimimda deneyecegim bu sekli :)
    Neslihan ben lyon 'dan..
    Saglikla kal canim benim

    YanıtlaSil
  26. sevgili Öznur,
    hayatta kovalamaca bitmekbilmeden sürmekte değil mi bazen evde bazen işte bazen sokakta ne olursa olsun hayat akıp gidiyor ve çoğu zaman istemeyerek de olsa birtakım şeyler ihmal edilebiliyor..
    mesleğinin ikiş olduğunu bilmiyordum çok güzel ve zevkli bir meslek olmalı zira ben muhasebeciyim şuan çalışmasam da çalıştığım zamanlarda bunalıma girebiliyordum..
    ve bu çöekler son derece şık ve gözalıcı canım emeklerine sağlık..
    blog dostlukları hep baki olsun:))

    YanıtlaSil
  27. tadını bilmiyorum ama görüntü süper ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  28. Ne kadar guzel olmus, sekline bayildim. Paylastiginiz icin cok tesekkurler. Isinizde de basarilar dilerim. Umarim paylasabilirsiniz, tasarimlarinizi merakla bekliyorum. Ellerinize saglik. Sevgi ve muhabbetle

    YanıtlaSil
  29. görüntü şahane görünüyor emeklerinize sağlık her güzelliğim bir zorluğuda var elbet sizinki uzun süren bir yolmuş ama işteyken keyifle çalışmanız bunu unutturuyordur eminimki

    YanıtlaSil
  30. Sevgili öznur, yeni işin hayırlı olsun, başarılar dilerim. Pepela's Garden'ın yazdığı her cümleye aynen katılıyorum. Ellerine yüreğine sağlık, elmalı yıldızlar nefis olmuş. Çok zahmet etmişsin, emek harcamışsın ama sonuç muhteşem, afiyetler olsun.

    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  31. Nefis bi görüntü ellerine sağlık canım. Afiyetler olsun sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  32. harika birşey olmuş.. Gel beni ye diyor :) ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  33. hepinize tek tek tesekkur ettim arkadaslar okadar guzel yorumlar yazdinizki bu yogunluk bana viz geliyor guzel sozlerin yaninda :)

    gunlerim yogun geciyor ama blogumu hic birakmaya niyetim yok ,elimdeki tariflerim beni kac ay idare eder bile ,insallah guzel tarifler bekler sizi :)

    veee patronuma soyledim bazi modelleri ekleyebilirmiyim bloguma diye ,oda tabiki dedi sevindi hatta
    bundan sonra arada eklemeye calisicam insallah

    dikis ogrenmek isteyen olursa ayrica yardimci olurum
    eksik olmayin
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  34. Doğrusu milföy hamurunun girebileceği her hâl ile karşılaştım ama en zarifi bence bu :)
    Çok hoş görünüyor, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  35. Absolutely gorgeous and delicious !
    Congrats!

    YanıtlaSil
  36. merhaba arkadaşım en şık milföy hamuru tarifi bu olsa gerek elinize sağlık harika bir görüntü olmuş mutlaka deneyeceğim sevgilerimi bıraktım

    YanıtlaSil
  37. Muhteşem bir görüntü ben de elmalı tariflere bayılırım ama bu kadar şık bir şey!!!süper

    YanıtlaSil
  38. canım arkadaşım ben de bunun peynirli maydonozlusunu yaptım.inanılmaz güzel oldu ama şekli nerde görmüşüm şuan aklımda değil.komşular şekili sorup durdular gün boyu.uyduranın emeğine fikrine sağlık.senin de bu cici lezzet için ellerine sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  39. bende hemen kalkıp yapıcam inşallah.güzel görünüyor. ellerine saglık.hayırlı günler.

    YanıtlaSil
  40. merhaba
    bu tarifini denedim
    çok güzel oldu
    eline emeğine saglık

    YanıtlaSil
  41. canım bu cicilerin ben de peynirlisini yaptım.senin linkinle birlikte bloğumda şuanda.öpüyorum kocaman..

    YanıtlaSil
  42. merhaba canım benim
    elma tarçın harika ama şekil bir başka çok güzel di çok
    bende okula yaptım kızımın öğretmeni çok beğenmiş buna benzer kolay yapabileceğimiz şekiller varsa paylaşırsan sevinirim
    eline emeğine gönlüne sağlık

    YanıtlaSil
  43. esselamu aleykum sitenize ilk defa yorum yaziyorum bende fransada 91 bolgesinde oturuyorum.bu tarif çok guzel gorunuyo.milfoy hamuru sekerlimi tuzlumu bilmiyorum daha once peynirli yapdim ama bu tarif sekerli olunca denemeye korkdum.birde bu tarif çitirmi yoksa yumusakmi oluyor?bunu merak ettim simdiden cevabiniz için tesekkurler

    YanıtlaSil
  44. Aleykum selam Zehracim, demek sende 91 bolgesindesin, neresi aceba yakin olabiliriz belki :)
    sanirim maraslisin,yeni blog acmisin ama ama bisey eklememisin,guzel tariflerini ekle maras yemeklerini severim :)

    tarife gelecek olursak, milfoy hamuru hep ayni tuzludur, turk marketlerinden alinan kare seklinde
    icine koydugumuz elmali sos tatli ve uzerine pudra sekeri serpilince tatli oluyor, yani milfoy hamuruyla tatlida yapiliyor tuzluda

    denemek istiyorsan elmayi 1 tane yap yani yari malzemesini ona gorede bikac milfoy yapip deneyebilirsin,tadini begenirsen devam edersin yapmaya,seklini tatli ve tuzluda her turlu kullanabilirsin...

    YanıtlaSil